10 dkg Graham-liszt
20 dkg zabpehely
10 dkg margarin
1,5 dkg xilit
4 dkg kókuszreszelék
Kb. 1 kávéskanál szódabikarbóna
1 dl sovány tej
1 db tojás
Ízlés szerint fahéj
A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a villával felvert tojást és a tejet. Egy másik tálba összekeverjük a lisztet, a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a xilitet, a szódabikarbónát és a fahéjat, majd összedolgozzuk a margarinos tejjel. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat teszünk a tésztából, majd 15-20 perc alatt készre sütjük.
A receptből 25 db kókusz tallér lesz, mely darabonként 85 Kcal és 5,3 szénhidrátot tartalmaz.
A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük. A lisztet a cukrokkal, a margarinnal, a tojással, és a tojássárgával, valamint a reszelt citrom héjjal és sütőporral sima tésztává do...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd a többi hozzávalót is belekeverjük. A tojáshabot is hozzáadjuk óvatosan, h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit a tejszínnel vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük a puffasztott amarántot és a darált kesudiót. Két folpack réteg között szép tábla alakúra nyújtjuk. Megszórjuk még...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: NehézA csokival kell kezdeni, hogy meg tudjon dermedni. Próbáltam már az olvadt csokit közvetlenül a krém közé önteni, de nem működik, nem lesz vékony és ropogós. Egy tepsit kibéleltem...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű