10 dkg Graham-liszt
20 dkg zabpehely
10 dkg margarin
1,5 dkg xilit
4 dkg kókuszreszelék
Kb. 1 kávéskanál szódabikarbóna
1 dl sovány tej
1 db tojás
Ízlés szerint fahéj
A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a villával felvert tojást és a tejet. Egy másik tálba összekeverjük a lisztet, a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a xilitet, a szódabikarbónát és a fahéjat, majd összedolgozzuk a margarinos tejjel. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat teszünk a tésztából, majd 15-20 perc alatt készre sütjük.
A receptből 25 db kókusz tallér lesz, mely darabonként 85 Kcal és 5,3 szénhidrátot tartalmaz.
Az élesztőt cukros tejben megkelesztjük. A lisztet tálba szitáljuk, mélyedést készítünk a közepére, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a 15 dkg olvasztott vajat és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a cukorral sziruppá főzzük, majd belekeverjük a Ramát. Hozzáadjuk a tejport és a kókuszt, jól elkeverjük, majd 2-3 órára hűlni hagyjuk. (Ideális előző nap elkészíteni a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelt tésztához az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 ek cukorral futtassuk fel, adjuk a többi összetevőhöz, és gyúrjunk egynemű hólyagos tésztát. Letakarva 70-80 perc alatt kelesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapokhoz a tojásfehérjét felverjük kemény habnak, fokozatosan adva hozzá a cukrot. Hozzáadjuk a darált diót és az átszitált lisztet. Összeforgatjuk, és három egyenlő részre oszt...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Közepes