10 dkg Graham-liszt
20 dkg zabpehely
10 dkg margarin
1,5 dkg xilit
4 dkg kókuszreszelék
Kb. 1 kávéskanál szódabikarbóna
1 dl sovány tej
1 db tojás
Ízlés szerint fahéj
A margarint felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a villával felvert tojást és a tejet. Egy másik tálba összekeverjük a lisztet, a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a xilitet, a szódabikarbónát és a fahéjat, majd összedolgozzuk a margarinos tejjel. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat teszünk a tésztából, majd 15-20 perc alatt készre sütjük.
A receptből 25 db kókusz tallér lesz, mely darabonként 85 Kcal és 5,3 szénhidrátot tartalmaz.
Az alma csutkáját kiszúróval eltávolítjuk, citromos, cukros vízben félpuhára főzzük. Jénai tálba tesszük az almákat, közepüket megtöltjük dióval elkevert málnaízzel, majd bevonjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával, csipet sóval, hozzáadjuk egyesével a tojásokat, végül beleverjük-belegyúrjuk a lisztet is. Hagyjuk pár percet pihenni,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítjuk a fenti alapanyagokból, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval “köröket” gyártunk, majd sütésálló lekvárt vagy mák, dió stb..tölteléket teszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOsszegyurjuk a tesztahoz valokat:liszt,zsir,tojas sargaja,cukor,tejfol A lisztbe vegyitjuk a sutoport Hutobe tesszuk legalabb 1/2 orara Elkeszitjuk a piskota tesztat A tossarga...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes