25 dkg liszt
2 tk sütőpor
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
csipet só
3 ek rum aroma
1 tojás
12 dkg vaj
Dísz:
10 dkg porcukorhoz 1-2 csepp aromát, vagy citromlevet csepegtetünk, habzsákba töltjük és máris díszíthetjük az aprósüteményeinket.
A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral és a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a sót, a rumaromát, a sütőport és a lisztet. Azonnal nyújtható tésztát kapunk. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, a kívánt forma szaggatóval kivágjuk a formákat előle. Előmelegített sütőben 10-15 percig 180 C-on sütjük.
Lefőzzük a kávét, és beletesszük a cukrot elolvadni, majd bele keverjük a rumaromát. A pudingot a zacskón található leírás szerint megfőzzük, majd a lábost hideg vízbe állítva leh...
Elkészítési idő: Több mint 60 pe Nehézség: NehézA szobahőmérsékeltű vajat keverd habosra a cukorral, vaníliáscukorral és a tojásokkal. Add hozzá a sütőporral elkevert lisztet és még egy kicsit keverd. A tésztát vajazott, lisztez...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA rizslisztet elkeverjük az útifűmaghéjjal, sütőporral, sóval, cukorral, fahéjjal, majd elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a mézet és a tojást és átdolgozzuk a tésztát. Mehet b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű