25 dkg liszt
2 tk sütőpor
15 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
csipet só
3 ek rum aroma
1 tojás
12 dkg vaj
Dísz:
10 dkg porcukorhoz 1-2 csepp aromát, vagy citromlevet csepegtetünk, habzsákba töltjük és máris díszíthetjük az aprósüteményeinket.
A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral és a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a sót, a rumaromát, a sütőport és a lisztet. Azonnal nyújtható tésztát kapunk. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, a kívánt forma szaggatóval kivágjuk a formákat előle. Előmelegített sütőben 10-15 percig 180 C-on sütjük.
A tésztához valókat összedolgozzuk. (Aki rum helyett rumaromát használ, a folyadék mennyiségét egészítse ki 3 dl-re, mert különben nem áll össze.) A tésztát kókuszreszeléken vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, összetörjük és hagyjuk kihűlni. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a cappuccino port, a rumaromát, a megolvasztott margarint és a tejet. Alaposan összedolgozzuk. Egy tepsit vagy egy jén...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához: A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport. Nagy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral és a tészta eg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes