20 dkg cukor
15 dkg liszt
6 dkg kakaópor
6 dkg vaj
2 közepes tojás
1/2 csomag sütőpor
porcukor a forgatáshoz
Az összes alapanyagot egy tálba tesszük, összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük. (Nekem pont elég volt pihenni közben kicsit, ez is a recept előnye!!!! ?)
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A pihentetett tésztából diónyi gombócokat formázunk, meghempergetjük porcukorban, és sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük őket, egymástól kicsit távolabb, mert sülés közben nőni fognak kicsit!
Az előmelegített sütőbe toljuk, és 10-12 percig sütjük. Tovább sütni nem célszerű, mert kiszárad! A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, hogy megszilárdulhasson a külseje, és kellemesen ropogós legyen, de belül megmaradjon finom puhának!
1 A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és szilikonos sütőpapírral lefedünk egy sütőlemezt. 2 A diót és a kristálycukrot egy konyhai aprítóba tesszük, majd addig daráljuk, míg darált...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tésztához: 8 tojásfehérje 8 evőkanál kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor 8 evőkanál liszt 1 csomag sütőpor a tetejére: 4 dl tejszín 1 csomag vaníliás cukor 1 csoma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot és a lisztet egy kisebb edényben szórjuk. Folyamatos kevergetés mellett, lassan hozzáöntjük a tejet és csomómentesre keverjük. Elkezdjük melegíteni, közben keve...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szobahőmérsékletű vajat is. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapjunk. 2 rés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű