20 dkg cukor
15 dkg liszt
6 dkg kakaópor
6 dkg vaj
2 közepes tojás
1/2 csomag sütőpor
porcukor a forgatáshoz
Az összes alapanyagot egy tálba tesszük, összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük. (Nekem pont elég volt pihenni közben kicsit, ez is a recept előnye!!!! ?)
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A pihentetett tésztából diónyi gombócokat formázunk, meghempergetjük porcukorban, és sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük őket, egymástól kicsit távolabb, mert sülés közben nőni fognak kicsit!
Az előmelegített sütőbe toljuk, és 10-12 percig sütjük. Tovább sütni nem célszerű, mert kiszárad! A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, hogy megszilárdulhasson a külseje, és kellemesen ropogós legyen, de belül megmaradjon finom puhának!
Tészta: a porcukrot és a zsírt a tejjel fél óráig keverjük majd állni hagyjuk 2 órát. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, a 2 tojássárgáját. Jól összegyúrjuk és dió nagyságú gomb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjét verd kemény habbá. A sárgákat keverd a cukorral és a vajjal habosra, majd dolgozd a fehérjéhez. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű--Egy tálban keverjük össze a grízt, a cukrot, a tojást, a kakaót, a kefirt és a szódabikarbónát, hagyjuk állni 20 percig. --Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel. --...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: NehézTésztához Összekeverjük egy tálban a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaóport. Egy másik tálban kikeverjük a tojást a cukorral, vaníliás cukorral, olajjal, tejfö...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű