6 dkg zsír
2 tojás
20 dkg porcukor
17 dkg őrölt dió
2,5 dl tej
25 dkg liszt
1 tasak sütőpor
gyümölcsíz
rumaroma
6 dkg zsírt, 2 tojást, 20 dkg porcukorral habosra keverünk, egyenként hozzáadunk 17 dkg őrölt diót, 2,5 dl tejet, 25 dkg lisztet és 1 csomag sütőport. Jól kikeverjük és zsírozott tepsiben sütjük. Kihűlés után kettévágjuk. A két részt kevés rummal kevert gyümölcsízzel összeragasztjuk. A kockákat puncsmázzal leöntjük és száradni hagyjuk.
Máz: 4 evőkanál vízből és 25 dkg porcukorból sűrű szirupot főzünk, és citromlével és rumaromával ízesítjük.
Egy edényben 300 ml tejet megmelegítünk, és 25 g vajat megolvasztunk benne. Egy tálban az 500 g lisztet az instant élesztővel és a 2 evőkanál cukorral összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk. A citromok levét kifacsarjuk, összekeverjük a porcukorral, és csípősre melegítjük: már gőzöljön, de még ne forrjon. Ebben feloldjuk a kic...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tejport a kakaóval összekeverjük. A vízből és cukorból szirupot főzünk (kb. 5 percig kell főjjön). A vajat beletesszük a tejporos kakaóba, a szirupot ráöntjük és összekeverjük. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegíteni. 12,5 dkg vaj (margarin) + 12 dkg cukor --> krémesre keverni 2 egész tojást hozzáadni, tovább keverni 16 dkg liszt + 1 kávéskanál sütőpor --> h...
Elkészítési idő: gyors Nehézség: Könnyű