1 bögre zabpehelyliszt
•2 bögre aprószemű, lágy zabpehely
•1,5 bögre tej (vagy más folyadék: kókusztej, narancslé, folyékonyabb lekvár+víz)
•1 tojás
•csipet só
•folyékony édesítő ízlés szerint (kb. 1 evőkanál ebből: Dia Édes folyékony édesítő)
•mehet bele apróra vágott cukormentes étcsokoládé /vagy reszelt alma, cukrozatlan kakaópor, kókuszreszelék, aszalt gyümi ízlés szerint/
A hozzávalókat összekeverjük (a palacsintatésztánál valamivel sűrűbb masszát kell kapjunk), majd szilikonos sütőpapírra kanalazva alsó-felső sütésen 200 fokon készre sütjük (akkor jó, mikor a széle elkezd megpirulni).
1. A tejet langyosítsd meg, keverd hozzá a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várj 10-15 percig, amíg felfut, tehát jól megemelkedik. 2. A lisztet szitáld egy tálba, add hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az almát alaposan megmostam, és héjával együtt lereszeltem nagylyukú reszelőn, majd hozzáadtam a zabpelyhet, a diót, a fahéjat és a felolvasztottkókuszzsírt. 2. Az egészet kézz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat +cukrot tejföl sürüségüre felverjük robottal A lisztbe keverjük a sütőport majd kanalanként hozzáadjuk a tojásos keverékhez kivajazott tortaformába vagy egy közepes t...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kis langyos, cukros tejben megfuttatjuk. A lisztkupac közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük a megkelt élesztőt. Összedolgozzuk, és közben adagoljuk hozzá a töb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű