20 dkg kakaós keksz
6 dkg vaj
6 evőkanál meggyes gyümölcslé
2 evőkanál porcukor
1 tasak csokoládés pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
10 dkg jó minőségű csokoládé
25 dkg meggy (befőtt is jó)
A kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverjük a kimagvalt meggy felét és egy sütőformába, tálba simítjuk. A pudingport összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és készre főzzük. A csokoládét apróra tördeljük és belekeverjük a meleg pudingba, az egészet ráöntjük a kekszes masszára. A tetejére halmozzuk a maradék meggyet, nem baj ha belesüpped a pudingba, így lesz igazán fincsi. Lehűtjük és tálalhatjuk.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, előkészítünk egy nagyobbacska tepsit (20 × 30 cm) és sütőpapírral béleljük. A pudingporból és a tejből a kétféle cukor hozzáadásával sűrű krémet főz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzilvás pite: Szendrey Julia Hozzávalók a tésztához: 45 dkg liszt, fél csom sütőpor, csipet só, 12 dkg cukor, 1 csom van.cukor, 25 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 2-3 ek tejföl. Töltelé...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit eldolgozzuk – ha túl tömény és kemény lenne, akkor adhatunk hozzá még vizet, fordított esetben pedig lisztet. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk a koro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krémsajtot, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, a mézet, a darált mandulát, a kurkumát és a 30 g kókuszreszeléket tegyük egy konyhai robotgépbe, és járassuk addig a m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű