20 dkg kakaós keksz
6 dkg vaj
6 evőkanál meggyes gyümölcslé
2 evőkanál porcukor
1 tasak csokoládés pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
10 dkg jó minőségű csokoládé
25 dkg meggy (befőtt is jó)
A kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverjük a kimagvalt meggy felét és egy sütőformába, tálba simítjuk. A pudingport összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és készre főzzük. A csokoládét apróra tördeljük és belekeverjük a meleg pudingba, az egészet ráöntjük a kekszes masszára. A tetejére halmozzuk a maradék meggyet, nem baj ha belesüpped a pudingba, így lesz igazán fincsi. Lehűtjük és tálalhatjuk.
Piskóta készítése: A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel 10 perc alatt. A pudingport, a lisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, és a cukros toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy kisebb darabot kiszakítunk belőle,hogy könnyen ki tudjuk nyújtani kb2-3mm vastagra, kiszaggatjuk,sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojássárgáját a cukorral és a vajjal verd habosra, majd csorgasd hozzá a tejet. A kakaóport keverd el a sütőporral és a liszttel, és ezt is add a krémhez. Az így kapo...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűNagyon egyszerű az elkészítés. A csoki kivételével mindent összeöntünk, összegyúrjuk, a végén belekerül a felaprított csoki. Mi gombócokat gyúrtunk, és lelapítottuk egy kicsit. 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű