Tészta:
6 tojás
20 dkg cukor
10 dkg darált dió
15dkg liszt
1 sütőpor
3 evk. forróvíz
3 evk. olaj
egy kis baracklekvár
Krém:
20dkg margarin
15dkg cukor
30dkg darált keksz
1 dl kávé
rumaroma
tetejére tejszín
kb 2 dl tejszín
Piskótát megsütjük, ha kihűlt lekvárral megkenjük. A darált kekszet összekeverjük a kávéval, rumaromával, majd hozzá adjuk a cukros margarint.
A krémmel a piskótát megkenjük, majd kb 2 dl tejszínt kemény habbá verünk és rásimítjuk a tetejére
Keverjük el habosra a tojássárgáját a vízzel és a cukorral. Keverjük hozzá a lisztet, a sütőport és a kakaót. Verjük habbá a tojásfehérjét és adjuk hozzá a masszához. Öntsük bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésre. 2. A margarint enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kadayif tésztát apróbb darabokra tépjük, és az olvasztott vajjal alaposan átitatjuk. Tehetünk még hozzá rózsavizet, fahéjat, kardamont is. Az apróra vágott pisztáciát vagy diót e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kekszes rész hozzávalóit egy keverőtálba tesszük és jól összegyúrjuk. Ha nem áll eléggé össze, akkor egy kevés tejjel segíthetünk még rajta. Egy gyúrható tésztát kell kapjunk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű