25 dkg ráma 2odkg kristálycukor, 5 tojássárgája, csipet só, 4odkg liszt, 1 sütőpor. Krém:2 cs. vaníliás pudingpor, 8 csapott evőkanál kristálycukor, 5dl tej, 4odkg tejföl, 5 tojásfehérje, 1 citrom reszelt héja.
tészta anyagokat összegyúrom és kettéveszem 4o-6o% arányban. A 6o % tésztát kinyújtom és a kikent tepsibe teszem. Krém elkészítése:pudingport, tejet, 8 csapott evőkanál cukrot összekeverem és sűrű krémmé főzőm, majd forró krémhez hozzáadom a tejfolt elkeverem és a citromhéjat végül óvatosan beleforgatom a felvert tojás habját. A tésztára öntöm és a maradék tésztából rácsokat készítek a tetejére. Sütés után melegen be porcukrozom. Nagyon finom. Jó étvágyat.
A gyümölcslé feléhez keverjük a zselatint, jól összedolgozzuk, hogy ne legyen csomós. A másik felét felmelegítjük és lassan hozzádolgozzuk a zselatinos gyümölcslevet. Mikor már jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót áttörjük, hozzákeverjük a búzadarát, tojást, picit megsózzuk, összekeverjük, majd 1 óra hosszat pihentetjük. Ha letelt a pihentetési idő, vízbe mártott kézzel kis gombócok...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tésztát, 10 percig állni hagyjuk, majd folpack között kinyújtjuk. Rá a töltelék, feltekerjük, hűtőbe rakjuk. Kicsit megkeményedik, de szobahőmérsékleten puhul.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 175°C-ra. Vajazzunk ki egy 33 x 22 cm-es tepsit. A tésztához egy serpenyőben alacsony lángon melegítsük a vajat, a kakaóport és az olivaolajat, amíg a vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű