menu

Családireceptkönyv.hu

Hamis túrós lepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg ráma 2odkg kristálycukor, 5 tojássárgája, csipet só, 4odkg liszt, 1 sütőpor. Krém:2 cs. vaníliás pudingpor, 8 csapott evőkanál kristálycukor, 5dl tej, 4odkg tejföl, 5 tojásfehérje, 1 citrom reszelt héja.

Elkészítés:


tészta anyagokat összegyúrom és kettéveszem 4o-6o% arányban. A 6o % tésztát kinyújtom és a kikent tepsibe teszem. Krém elkészítése:pudingport, tejet, 8 csapott evőkanál cukrot összekeverem és sűrű krémmé főzőm, majd forró krémhez hozzáadom a tejfolt elkeverem és a citromhéjat végül óvatosan beleforgatom a felvert tojás habját. A tésztára öntöm és a maradék tésztából rácsokat készítek a tetejére. Sütés után melegen be porcukrozom. Nagyon finom. Jó étvágyat.

Hamis túrós lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar KIJEVI KRÉMES
KIJEVI KRÉMES

A tésztához a lisztet, a sütőport, a tojások sárgáját, a cukrot és a margarint összekeverjük, majd tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk. 3 részre osztjuk. A tojások fehérjét...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
omlós mákos rudacskák
omlós mákos rudacskák

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Püspökkenyér
Püspökkenyér

Először aprítsuk fel a diót, csokoládét és fügét. A mazsolát áztassuk be, elég fél órára majd szűrjük le. Én erre a célra forró gyümölcsteát készítek. A sütőt melegítsük elő 160 fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós - Pityókás diós
Diós - Pityókás diós

1. A margarint kikeverjük a porcukorral és a tojások sárgájával. 2. Hozzáadjuk a kakaót, a lisztben elkevert sütőport, az apróra vágott diót, valamint a habbá vert tojások fehér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk