2 natur joghurt (kb 5 dl)
4 tojás
1 mérce olaj
1 mérce cukor
2 mérce liszt
1 zacskó sütőpor
2 zacskó vaníliás cukor
KARAMELL:
5-10 dkg cukorból
A joghurtokat egy keverőtálba öntjük, a poharakat MEGTARTJUK, mert a későbbiekben ez lesz a mérce.
A joghurtos pohárral kimérjuk az anyagokat, és alaposan eldolgozzuk a tésztát.
A sütő formában elkészítjük a karamellt, majd szépen elrendezzük rajta az ananász karikákat.
Ráöntjük a tésztát.
180°-ra előmelegített sütőben sütjük.
Tűpróba.
Ha elkészült, még melegen borítsuk ki a formából, különben beleköt.
Az ananászos oldala lesz felül.
A francia joghurtos poharak mérete nem azonos az itthoni poharak méretével, kb 2,5 dl-es mércével számoljunk.
keksz, hogy érdemes inkább egy nagy adagot sütni a hétvégén. Sokkal-sokkal finomabb lesz! NLCafé f Ajánlom A BRAMAC °COOL tetőrendszer megtartja az otthon melegét! hirdetés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 180 fokra – légkeverésnél 160 fokra - előmelegítem, a sütőformát kibélelem sütőpapírral. Én egy 24 cm-es kapcsos tortaformát használtam, de sima kisebb méretű tepsi is j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót a tészta, apránként lisztet, ha a tészta tapad az üzlet még mindig, és hozzá azonos mennyiségű keményítő paszta gyűjteni. Osszuk a tésztát két egyenlő részre,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesNagyon alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat! A kakaópor könnyebben oldódik, ha előbb a vajjal keverjük ki, és utána tesszük hozzá a mézet és a mogyoró krémet.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű