Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Krémes tejberizs Jamie Oliver módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


240 g rizottó rizs
1 l teljes tej
3 dl tejszín
4 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:


Ahogy írtam: ez egy odateszem-hagyomfőni-lakapcsolom tejberizs recept. Vagyis első lépésben tedd oda a tűzhelyre a lábast, öntsd bele a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a rizst. Keverj egyet rajta és forrald fel kis lángon, hogy ne fusson ki a tej.
Hagyomfőni: Ha felforrt, akkor takaréklángon, fedő alatt főzd fél órát. Kétszer-háromszor elég megkeverni.
Lekapcsolom: Kapcsold le a lángot alatta.
Ha türelmetlen vagy, azonnal kóstolj bele, bár ilyenkor még elég forró. Érdemes melegen elfogyasztani, egyrészt mert ha már az ember megcsinálta akkor miért várjon vele, másrészt mert ha kihűl elég kemény lesz. Ha túl keménynek találod, egy kevés tejjel lehet még hígítani. Szerintem eperlekvárral vagy málnalekvárral a legfinomabb – ha lehet olyannal, amiben a gyümölcs ízét minél jobban kiérezni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ennek a tejberizsnek a krémességéhez nagyon fontos, hogy rizottó rizst – kerek szemű rizst – használj, ami krémesre fő, de a szemek mégis egyben maradnak. Nem a reklám helye – merthogy nem kapok érte pénzt :) – , de nekem ez a tejberizs recept messze legjobban a Müller fél kg-os csomagolásban kapható desszert rizsével sikerült.
nekem azt mondta a nagyim, hogy előbb a vízben tegyem fel főni a rizst, és amikor elfőtte a vizet, addigra majdnem meg is puhult a rizs, és akkor öntsem fel a tejjel, különben csak szívja-szívja magába a tejet, és nem győzöm utánaönteni. (Hiába, a nagyim ilyen kis spórolós volt... )és a cukrot a legvégén teszem bele, nehogy odaégjen
Én úgy kezdem, hogy x mennyiségű rizs (bögre) kétszer annyi víz, egy darabka vaj, egy csipet só, ezt elkezdem főzni. Amikor elforrja ill. felszívja a vizet, akkor felöntöm tejjel, és akkor megy bele a cukor, így főzöm készre, ha kell, még pótolom tejjel.

Krémes tejberizs Jamie Oliver módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kinder Bueno szelet
Kinder Bueno szelet

A tojásokat válaszd ketté. A fehérjét keverd össze a cukorral, és verd fel - nem kell, hogy kemény hab legyen. Add hozzá az étolajat, a sütőporos lisztet, valamint a zsemlemorzsát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Beigli Eta módra
Beigli Eta módra

A receptből 6 db fél kilós beigli lesz. A tésztából 6 db 27 dkg tésztának kell kijönnie (nekem 29 dkg-os lett).A tölteléknek ugyanannyi dkg -nak kell lennie mint a tésztának. Tehát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Banán desszert
Banán desszert

Vágjuk fel a banánt darabokra, kaparjuk ki a belsejét, törjük össze és keverjük el tetszőleges krémmel, (mogyoró krémmel, nutellával, pudinggal...) Mártsuk a banánok alját vízgőz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Kati tészta
Kati tészta

A lisztet, cukrot, zsírt, sütőport, tojássárgáját összegyúrjuk annyi tejjel, amennyit felvesz. A maradék tejet felhasználjuk a töltelékhez. A masszából 3 lapot sütünk (az egyiket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk