40 dkg liszt,
8 dkg cukor,
10 dkg vaj,
3 tojás sárgája (és a fehérjéje is, de külön),
1/2 sütőpor,
vanília ( opcionális, én imádom! főleg a legutóbb beszerzett vanília pasztát)
fél liter tej.
A tojásfehérjéket kemény habbá verem.
A többi hozzávalót egy tálban összekeverem és óvatosan a fehérjékhez keverem.
Gofrisütőben megsütöm.
Tálalásra egymillió lehetőség létezik. Csak a hűtőszekrény tartalma
szab neki határt. Jól bírja a lekvárokat, pudingokat, tejszínhabot,
mézet, csokoládét, friss gyümölcsöket, fagylaltot… Mindent!
A krémhez felforraljuk a tejet a citrom héjával. A tojásárgákat habosra keverjük a cukorral, majd csomómentesen hozzáadom a lisztet. A tej alatt lejjebb vesszük a lángot, és óvat...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA rizst több vízben megmossuk,félpuhára főzzük bő vízben,majd leöblítjük. 6 dkg vajat,8 dl tejet,16 dkg cukrot,2 vaníliás cukrot összemelegítünk,összekeverjük a lehűtött rizzsel,s...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA tejet a vajjal és a cukorral lassú lángon fölforralom egy lábasban. Beleteszem a lisztet és összekeverem. Morzsás lesz, fényesre keverni a lángról levéve.5 percig hűljön. A to...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz első réteg hozzávalóit összegyúrjuk és egy tepsibe nyomkodjuk (a tepsi mérete 28×36 cm). A túrót a felvert tejszínnel és a cukrokkal összekeverjük és a kekszre kenjük. Erre jön...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű