A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók 20 darabhoz:
- egy bögre liszt
- egy bögre tej
- 3 tojás
- 1-2 evőkanál cukor
- csipet só
- olaj a kisütéshez
A tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük (én turmixgéppel csináltam!) kisebb adagokban a lisztet, végül egyenként a tojásokat. Ezután az olajat felhevítjük. Csak közepes fokozaton, mert nem szabad hirtelen sülniük! Egy olajba mártott kanál segítségével gömböket csorgatunk bele a tésztából két kanál segítségével), majd aranybarnára sütjük őket. Többször fordítsuk át a fánkokat, már a sütés kezdetétől, mert ha hirtelen megsül az egyik felük, akkor nem akarnak majd a gombócok átfordulni. Vaníliás cukorral meghintve nagyon finom!
A vaníliás pudingport 4 dl tejjel,3 ek. cukorral felfőzzük és hűlni hagyjuk. Az epres pudingport 4 dl tejjel, 3 ek. cukorral felfőzzük és hagyjuk kihűlni. 5 tojássárgát 25 dkg cuko...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA mazsolát húsdarálón ledaráljuk, golyókat formálunk belőle, kókuszreszelékbe megforgatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát hámozzuk meg és vágjuk kockákra. Keverjük össze a két teáskanál fahéjjal Adjuk hozzá a lisztet, vajat, vaníliát, tejet, tojást, cukrot és sütőport majd keverjük össze a ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElsőként a kekszet készítettem el. A hozzávalókat egy tálba mértem, kézzel összegyúrtam és fél órára hűtőbe tettem. Fél óra leteltével szilikonos sütőpapíron kb. 3-4 mm vékonyra ny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű