180 gvaj
150 gétcsokoládé
6 dbtojás
100 gkristálycukor
80 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 dbcitrom - héja
150 grétesliszt
1 csomagsütőpor
csipet só
1 ev. kanálkakaó
50 gdarált dió
150 gdió (egész)
Öntet:
150 gétcsokoládé
40 gvaj
A vajat egy edényben felolvasztjuk. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kockákra tört csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem olvad és el nem keveredik a vajjal.
A tojások fehérjét és sárgáját elválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan belekeverjük a kristálycukrot. A tojások sárgáját a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vaníliacukrot, a citrom reszelt héját és a felolvasztott csokoládét. Belekeverjük a sütőporral, kevés sóval, kakaóval és darált dióval elkevert lisztet. Alaposan eldolgozzuk, végül óvatosan belekeverjük a tojáshabot és az egész diót.
Az így elkészített masszát zsiradékkal kikent és liszttel beszórt kuglóf formába öntjük.
A kuglófot 170 fokon 50-55 percig sütjük.
A kész kuglófot kihűtjük és kivesszük a formából.
Az öntethez a csokoládét a vajjal együtt felolvasztjuk és meglocsoljuk vele a kuglófot. Megvárjuk míg megköt és tálaljuk. Jó étvágyat!
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 24 centi átmérőjű kapcsos tortaformát, majd az aljába tegyünk sütőpapírt. A piskótalaphoz keverjük össze a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mandulalisztet (finomra őrölt mandula) összekeverjük a mákkal, a sütőporral, a kimért folyékony édesítővel. Hozzáadjuk a 2 tojást, a bögre tejet. A felolvasztott vajat hozzáönt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk, ha a tészta sűrűvé vált kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd ketté vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban megolvasztjuk a vajat, majd beledobjuk az apróra tört csokit. Mielőtt teljesen kihűlne a csoki, megkenjük az ostyalapokat, és megszórjuk mogyoróval. Hideg helyre tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes