180 gvaj
150 gétcsokoládé
6 dbtojás
100 gkristálycukor
80 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 dbcitrom - héja
150 grétesliszt
1 csomagsütőpor
csipet só
1 ev. kanálkakaó
50 gdarált dió
150 gdió (egész)
Öntet:
150 gétcsokoládé
40 gvaj
A vajat egy edényben felolvasztjuk. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kockákra tört csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem olvad és el nem keveredik a vajjal.
A tojások fehérjét és sárgáját elválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan belekeverjük a kristálycukrot. A tojások sárgáját a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vaníliacukrot, a citrom reszelt héját és a felolvasztott csokoládét. Belekeverjük a sütőporral, kevés sóval, kakaóval és darált dióval elkevert lisztet. Alaposan eldolgozzuk, végül óvatosan belekeverjük a tojáshabot és az egész diót.
Az így elkészített masszát zsiradékkal kikent és liszttel beszórt kuglóf formába öntjük.
A kuglófot 170 fokon 50-55 percig sütjük.
A kész kuglófot kihűtjük és kivesszük a formából.
Az öntethez a csokoládét a vajjal együtt felolvasztjuk és meglocsoljuk vele a kuglófot. Megvárjuk míg megköt és tálaljuk. Jó étvágyat!
A tojásokat egészben felverjük, tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral, olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet. A kivajazott tepsibe simítju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet elkeverjük a sütőporral. 2. A vajat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd egyesével belekeverjük a tojásokat, majd a túrót és a tejet, és hab...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit elmorzsoljuk, ha nagyon száraz lenne adjunk hozzá pár csepp tejet, de a tészta maradjon morzsás. A morzsa 2/3-ad részét egy 20*30 cm-es tepsibe szórjuk, ami...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. 6 tojásos piskótát készítek a következő módon: szétválasztom a tojásokat és a fehérjét a 6 ek cukorral keményre verem. 2. Ezután hozzákeverem a tojások sárgáját, majd a 6 ek...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz