10 clatite
Umplutura
300 gr branza de vaci
3 galbenusuri
5 linguri de zahar
1 plic zahar vanilat bourbon
coaja rasa de la o portocala
un praf de sare
Sos
500 ml smantana
3 galbenusuri
5 linguri de zahar
un plic zahar vanilat bourbon
Bezeaua
6 albusuri
6 linguri zahar
1/2 plic zahar bourbon
Am preparat umplutura din ingredientele de mai sus dupa care am umplut clatitele in forma de suluri. Le-am aseazat in forma unsa cu putin unt si am turnat deasupra sosul de vanilie preparat din: smantana, galbenusurile si zaharul amestecate si se pun la foc mic pana dau in clocot si apoi adaug zaharul vanilat .
Am introdus forma la cuptor si prepar bezeaua. Albusurile cu zaharul si zaharul vanilat batute spuma. Am scoas tava si se toarna bezeaua. Am introdus la cuptor si lasam pana ce bezeaua devine aurie. Am pudrat cu zahar pudra vanilat .
Se serveste atat calda cat si rece.
1. A tojásokat egy tálba ütjük, elkeverjük a cukorral. 2. Majd az összes hozzávalós szép sorba beletesszük és összekeverjük. 3. A legvégén az almát hámozzuk, magházát eltávolítju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük (én turmixgéppel csináltam!) kisebb adagokban a lisztet, végül egyenként a tojásokat. Ezután az olajat felheví...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, élesztőt. Elkeverjük. Adjuk hozzá a tojást és a felolvasztott zsírt és a narancs reszelt héját. Adjuk hozzá a langyos tejet is,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes