Hozzávalók: 6-8 adaghoz
- 25 dkg natúr krémsajt (mascarpone)
- 25 dkg babapiskóta
- 4 dkg porcukor
- 4 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1,5 dl erős kávé
- 1 dl tej
- 2-3 evőkanál rum ízlés szerint
- 2 csomag vaníliás cukor
+ a tetejére cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
1. A kávét lefőzzük, hűlni hagyjuk.
2. A tejszínt felverjük a porcukorral és a habfixálóval, majd hozzákeverjük a mascarpone-t is.
3. A kávét a rummal, tejjel és a vaníliás cukorral összekeverjük, belemártjuk a babapiskótát (ne ázzon el teljesen a piskóta, de azért hagyjuk benne egy néhány másodpercig).
4. Egy 20x25 cm-es üvegtálba sorban lerakjuk a kávés folyadékba mártogatott babapiskótát, erre rátesszük a tejszínhabos krém felét, majd újabb kávés babapiskóta réteg jön, és erre rásimítjuk a krém másik felét.
5. Hűtőbe tesszük minimum 2-3 órára puhulni, hogy jól összeálljon. (De az a legjobb, ha este gyorsan összeállítjuk és éjszaka pihen egyet a hűtőben.)
6. Fogyasztás előtt megszórjuk a kakaóporral, és szeletelve tálaljuk.
Egy nagy tálban keverd össze az olvasztott vajat, a tojást, a tejet, majd add hozzá a kis darabokra vágott vagy reszelt almát. Egy másik edénybe szitáld a lisztet, vegyítsd a sütőp...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA túrót villával összetörjük. A citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük. A ribizlit leszemezzük a száráról. A puha vajat összekeverjük a porcukorral, a citromhéjjal, a van...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, sütőport, sót, cukrot a tojással, zsírral és a tejföllel összegyúrjuk. A tészta egyik felét a tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát gyúrok, annyi tejföllel, hogy jól formázható legyen. Kis golyókat formázok belőle, mert duplájára fog nőni. Sütőpapírral bélelt tepsin 180 fokon kb. 15 per...
Elkészítési idő: 4-5 óra Nehézség: Nehéz