10 dkg kókuszreszelék
10 dkg zabpehelyliszt (zabpehely kávédarálón ledarálva)
10 dkg liszt (én Kilófaló alaplisztet használtam)
10 dkg cukor (vagy édesítő)
20 dkg vaj
2 cs. vaníliás cukor vagy vanília aroma
kevés rumaroma (elhagyható)
csipet só
1 tojás
A száraz hozzávalókat összekeverem, a vajat megolvasztom és összekeverem a tojással, majd az egészet simára keverem a száraz keverékkel. Pár percig hagyom állni (addig elővesszem a tepsit és begyújtom a sütőt). Kis gombócot formálok belőle, majd laposra nyomom a tenyerembe. Kb. 10-15 perc alatt készre sütöm.
Kókusz helyett lehet dióval is készíteni. Nagyon finom és laktató, egészséges keksz. Nagyon sokáig friss marad (ha fel nem falja a család). :)
Alaposan elkeverni robotgéppel, és olajba mártott evőkanállal beleszaggatom a forró olajba, ami kb 170-180 fokos. Tipp: Két evőkanalat szoktam használni, mert az egyikkel kivesze...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet összevegyítjük a sütőporral, hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk. Kb. az 1/4 részét félreteszük, a nagyobb részt szép vékonyra nyújtjuk és sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Melegítsük elő a sütőt (villany:200 fok, légkeveréses: 180 fok, gáz: 6-os fokozat), és kenjünk ki vajjal 2 tepsit, aztán béleljük ki sütópapírral is. A scone-hoz keverjuk össze a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk és félórát hűtőben pihentetjük. Kinyújtjuk, 5-6 cm átmérőjű szaggatóval korongokat szaggatunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű