Hozzávalók:
40 dkg liszt, 25 dkg sütőmargarin, 2 dl tejföl, 3 dkg élesztő, 15 dkg reszelt sajt (a tésztába), 3 teáskanál só, a tetejére: 1 tojássárgája, reszelt sajt (ízlés szerint lehet sima vagy füstölt, esetleg keverve)
A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá. Forró sütőben (180 fok kb. 20-25 perc alatt) aranysárgára sütjük.
1/2 kg lisztből, 200 g vajból, csipetnyi sóból, késhegynyi szódabikarbónából, 100 g kristálycukorból, 1 egész tojásból, és 1 sárgájából, 1/4 csomag vaníliás cukorból és 1/2 citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta: A 2 dkg élesztőt megfuttatjuk egy kis cukros tejben. A lisztet elmorzsolod a rámával (inkább vajjal), utána egy kis lyukba beleteszed az összes többi hozzávalót, és ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A töltelékhez való diót és mogyorót durvára aprítjuk, majd hozzákeverjük a xilitet és a fahéjat. 2. Elkészítjük a szirupot a hozzávalók összefőzésével. 3. A vajat felmelegítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőporos liszt vaj, cukor, tojás,tojássárga,tejföl,könnyen gyúrható tésztát készíteni .Két felé osztani és hűtőbe tenni 30 percre..Az almát lereszelni .A tésztát kisodorni, az e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű