Hozzávalók:
40 dkg liszt, 25 dkg sütőmargarin, 2 dl tejföl, 3 dkg élesztő, 15 dkg reszelt sajt (a tésztába), 3 teáskanál só, a tetejére: 1 tojássárgája, reszelt sajt (ízlés szerint lehet sima vagy füstölt, esetleg keverve)
A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá. Forró sütőben (180 fok kb. 20-25 perc alatt) aranysárgára sütjük.
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, majd szitáljuk bele egy tálba. Ezután adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA clafoutis elkészítése: 4 tojást felverek 10 dkg kristálycukorral és egy csipet sóval, hozzáadok 12,5 dkg lisztet, csomómentesre keverem, aztán fokozatosan beleöntök 3 dl tejet k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk, 10 percre félretesszük. Ezalatt elkészítjük a panna cottát: egy lábasba öntjük a tejszínt, tejet, vanília esszenciát, lassú tűzön felforral...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cseresznyét kimagozzuk, és a 20x14 cm-es sütőforma aljára szórjuk. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és sóval. A puha vajat a cukorral habosr...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű