Királyi sütemény.
Hozzávalók a tésztához:
400 gr finom liszt
1 sütőpor
150 gr porcukor
250 gr margarin
4 tojás sárgája
1 kk citrom reszelt héja
1 ek tejföl
7-8 dkg darált piskóta vagy keksz
Töltelékhez:
4 tojás fehérje
3 doboz tejföl/ 180 gr, 14-16 százalékos
3 vaníliás cukor
1 ek kukorica keményítő
1 zacskó tejszínes pudingpor
A tésztához valókból gyúrunk sima tésztát majd ketté osztjuk. Mindkét tésztát becsomagoljuk folpackba, az egyiket 20 percre hűtőbe tesszük a másikat a mélyhűtőbe. 20 perc után kivesszük a hűtőből, elsodorjuk s 25x35 cm tepsibe helyezzük amit előtte olajoztuk, liszteztük. A tészta széleit egy kicsit felhúzzuk a tepsi oldalára, hogy ne follyon ki a töltelék s bele szórjuk a darált piskótát hogy a tészta ne nedveskedjen meg a tölteléktől.
Tejfölt, vaníliás cukrot, kukorica keményítőt, pudingport összekeverjük s hozzá adjuk a keményre felvert tojások fehérjét. Az egész masszát ráöntjük a tésztára. Kivesszük a fagyról a másik tésztát és rá reszeljük a töltelékre.
Előmelegített sütőbe helyezzük és 180 fokon kb. 35 percig sütjük.
A tojásokat habosra keverem a cukorral és a tejföllel, majd jöhet bele a cirtomhéj is. A lisztben elkeverem a sót, a sütőport és eldolgozom a tojásos részben. Végül a csokidarát, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánokat összetörjük és hozzá adjuk a kekszet és a cukrot. Alaposan összekeverjük és golyókat formázunk belőle. Hűtőben pár órát pihentetni.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt egy kanál cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. 2. A lisztet beleszitáljuk egy mély tálba, hozzáadjuk a sót, és belereszeljük egy citrom héját – szárazon összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű