menu

Családireceptkönyv.hu

Királyi sütemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Királyi sütemény.
Hozzávalók a tésztához:
400 gr finom liszt
1 sütőpor
150 gr porcukor
250 gr margarin
4 tojás sárgája
1 kk citrom reszelt héja
1 ek tejföl
7-8 dkg darált piskóta vagy keksz
Töltelékhez:
4 tojás fehérje
3 doboz tejföl/ 180 gr, 14-16 százalékos
3 vaníliás cukor
1 ek kukorica keményítő
1 zacskó tejszínes pudingpor

A tésztához valókból gyúrunk sima tésztát majd ketté osztjuk. Mindkét tésztát becsomagoljuk folpackba, az egyiket 20 percre hűtőbe tesszük a másikat a mélyhűtőbe. 20 perc után kivesszük a hűtőből, elsodorjuk s 25x35 cm tepsibe helyezzük amit előtte olajoztuk, liszteztük. A tészta széleit egy kicsit felhúzzuk a tepsi oldalára, hogy ne follyon ki a töltelék s bele szórjuk a darált piskótát hogy a tészta ne nedveskedjen meg a tölteléktől.
Tejfölt, vaníliás cukrot, kukorica keményítőt, pudingport összekeverjük s hozzá adjuk a keményre felvert tojások fehérjét. Az egész masszát ráöntjük a tésztára. Kivesszük a fagyról a másik tésztát és rá reszeljük a töltelékre.
Előmelegített sütőbe helyezzük és 180 fokon kb. 35 percig sütjük.

Királyi  sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Kelt almák karakellás alma töltelékkel
Kelt almák karakellás alma töltelékkel

Először a tangzhongot készítettem el, amit el lehet előző nap is készíteni és hűtőben tárolni. A lisztet a vízzel simára kevertem és egy kisebb edényben feltettem a tűzhelyre, fol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Aranygaluska vaníliasodóval
Aranygaluska vaníliasodóval

A langyos, cukrozott tejben futtassuk fel előre az élesztőt. A tojásokat vegyük ki a hűtőszekrényből, hogy felhasználásra szobahőmérsékletű legyen. Aranygaluska A lisztet átsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Meggyes kevert sütemény
Meggyes kevert sütemény

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz cukrot teszünk, ezzel együtt habosra keverjük. Lassan csurgatva hozzáadjuk az étolajat, majd a langyos tejet is. A lisztben elkeverjük a sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Bejgli
Bejgli

Sütés előtti este a lisztet elmorzsáljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojás sárgákat, a langyos tejben felfuttatott élesztőt, a rumban feloldott cukrot és egy csipet sót. Jól összed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk