Családireceptkönyv.hu

Vendégváró szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótához:
7 tojás
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor

A barna lapokhoz:
25 dkg liszt
5 dkg margarin
5 dkg cukor
2 tojássárgája
1 evőkanál kakaópor
1 dkg szalalkáli
kevés langyos tej

A krémhez:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor


Elkészítés:


25 dkg lisztből, 5 dkg margarinból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 evőkanál kakaóporból és a szalalkáliból (melyet előzőleg langyos tejben megfuttattunk) könnyen nyújtható tésztát készítünk. Két vékony lapot sütünk belőle.
A piskótához szétválasztjuk a 7 tojást. Hozzáadunk a sárgájához 4 evőkanál cukrot, és fehéredésig keverjük. Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet, majd 7 tojásfehérjéből kemény habot verünk a maradék 3 evőkanál cukor hozzáadásával. Óvatosan fellazítjuk egy kis habbal a cukros-lisztes sárgáját, majd lassan beleforgatjuk az összes habot. Közepes tepsiben megsütjük, akkorában, amelyben a barna lapokat is sütöttük.
A krémhez 20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral és 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk. Fél liter tejből, 1 csomag vaníliás pudingporból krémet főzünk, melyet kihűlésig keverünk (nagyon fontos jól kihűteni, nem lehet langyos), s ezután összedolgozzuk a vaníliás margarinnal. Az így kapott krémet megfelezzük, s megtöltjük a süteményt.Először egy barna tészta kerül, rá a krém egyik fele, piskóta, a krém másik fele, majd ismét barna tészta következik, melyet bevonunk csokimázzal. Kockára vágva tálaljuk, nagyon finom, és mutatós sütemény! Jó étvágyat! :)





Vendégváró szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Muffin - Almás-diós muffin
Muffin - Almás-diós muffin

1. Meghámozzuk az almákat, húsát felvágjuk apró kockákra. 2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, egy csipetnyi sóval, fahéjjal. 3. Hozzáadjuk a durvára vágott diót és a k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Keksz szalámi
Keksz szalámi

Elkészítése: A darált kekszet egy nagy tálba beleöntjük. Az egész kekszeket egy nylon zacskóba bele tesszük (Én 3-rom zacskót összeraktam, hogy ne szakadjon szét) és húsklopfoló...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pâte brisée tejszínes karamellával és csokoládéval t
Pâte brisée tejszínes karamellával és csokoládéval t

A tészta összeállítása: A lisztet a munkafelületre készítjük a közepébe egy kis mélyedést igazítva. A vajat, tojást, sót, cukrot ebbe a fészekbe tesszük majd simára morzsolgatjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Néger kocka
Néger kocka

A puha Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A fehérjét a kristálycukorral habbá verjük, majd a maradék, átszitált tésztaalapanyaggal összekever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk