A piskótához:
7 tojás
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
A barna lapokhoz:
25 dkg liszt
5 dkg margarin
5 dkg cukor
2 tojássárgája
1 evőkanál kakaópor
1 dkg szalalkáli
kevés langyos tej
A krémhez:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg lisztből, 5 dkg margarinból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 evőkanál kakaóporból és a szalalkáliból (melyet előzőleg langyos tejben megfuttattunk) könnyen nyújtható tésztát készítünk. Két vékony lapot sütünk belőle.
A piskótához szétválasztjuk a 7 tojást. Hozzáadunk a sárgájához 4 evőkanál cukrot, és fehéredésig keverjük. Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet, majd 7 tojásfehérjéből kemény habot verünk a maradék 3 evőkanál cukor hozzáadásával. Óvatosan fellazítjuk egy kis habbal a cukros-lisztes sárgáját, majd lassan beleforgatjuk az összes habot. Közepes tepsiben megsütjük, akkorában, amelyben a barna lapokat is sütöttük.
A krémhez 20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral és 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk. Fél liter tejből, 1 csomag vaníliás pudingporból krémet főzünk, melyet kihűlésig keverünk (nagyon fontos jól kihűteni, nem lehet langyos), s ezután összedolgozzuk a vaníliás margarinnal. Az így kapott krémet megfelezzük, s megtöltjük a süteményt.Először egy barna tészta kerül, rá a krém egyik fele, piskóta, a krém másik fele, majd ismét barna tészta következik, melyet bevonunk csokimázzal. Kockára vágva tálaljuk, nagyon finom, és mutatós sütemény! Jó étvágyat! :)
A vajat, porcukrot, mézet kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, és azzal is habosra keverjük. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a fahéjjal, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesNagyjából összegyúrjuk a hozzávalókat, az utolsó 4 hozzávaló kivételével. Ezután kétfelé vesszük a tésztát. Az egyik felébe beledolgozzuk a 3 dkg kakaóport, a másik felébe a vaníli...
Elkészítési idő: kb. 60 perc Nehézség: KözepesA száraz és nedves alapanyagokat külön edényben elkeverjük, majd összedolgozzuk őket. 5 percre félrerakjuk a tésztát pihenni. Ezután bambuszrostlisztes felületen kb. 0,5 cm vasta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy villával eldolgozni a vajat a lisztben. Hozzá a többi hozzávaló: a dió, a vaníliás cukor, a 4 kanál cukor. Kézzel összedolgozni,ha kicsit darabos,hozzá a tejfölt és ismét ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű