A süteményhez:
30 dkg liszt
20 dkg Rama
kb. 2 dl tejföl
1 tk só
A díszítéshez:
1 tojás, vagy maradék sárgája a kenéshez, kb. 20 dkg sajt, sajt, szezámmag, mák, vagy köménymag a szóráshoz
1. A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük.
2.A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk. Hozzáadunk annyi tejfölt, amennyit felvesz, hogy közepesen puha tésztát kapjunk.
3.Jól belisztezett deszkán 4-6 mm-eresre kinyújtjuk. A tojást villával összekeverjük és megkenjük vele a tésztát. Ízlés szerint megszórjuk sajttal, mákkal, köménymaggal, vagy szezámmaggal.
4. Derelyevágóval (ha nincs, késsel) csíkokra vágjuk, sütőpapírra helyezzük, előmelegített sütőben kisütjük.
Először a tejbegrízt készítem el. A tejet a búzadarával elkeverem, alá kapcsolok és készre főzöm. Belekeverem a vajat/margarint, elolvasztom. A tésztához a tojást fehéredésig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőbb a tölteléket készítem el : a 7 dl gyümölcslét a fahéjjal,a pudingporokkal és a cukorral felfőzöm, ezután hozzákeverem a gyümölcshöz. Félreteszem hűlni. A tésztához elmorzsol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet , a margarinnal felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a grízt végül a kókuszt. Jól elkeverjük, majd langyosra lehűtjük.Sütőpapírra hosszúkásabb formát készítünk kb. 1-2 cm v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 °C-ra (gázsütőnél 6-os fokozat) előmelegítjük. Az égetett tésztát egy 1 cm hosszú egyenes csővéggel ellátott nyomózsákba töltjük. 20 cm átmérőjű karikát nyomunk ki belő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű