A süteményhez:
30 dkg liszt
20 dkg Rama
kb. 2 dl tejföl
1 tk só
A díszítéshez:
1 tojás, vagy maradék sárgája a kenéshez, kb. 20 dkg sajt, sajt, szezámmag, mák, vagy köménymag a szóráshoz
1. A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük.
2.A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk. Hozzáadunk annyi tejfölt, amennyit felvesz, hogy közepesen puha tésztát kapjunk.
3.Jól belisztezett deszkán 4-6 mm-eresre kinyújtjuk. A tojást villával összekeverjük és megkenjük vele a tésztát. Ízlés szerint megszórjuk sajttal, mákkal, köménymaggal, vagy szezámmaggal.
4. Derelyevágóval (ha nincs, késsel) csíkokra vágjuk, sütőpapírra helyezzük, előmelegített sütőben kisütjük.
Hasítsuk fel a vaníliarudat, a tejet öntsük bele egy vastag falú fazékba, adjuk hozzá a vaíliarudat, tegyük fel melegíteni, vigyázzunk arra, hogy ne forraljuk fel. A tej melegszik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot, a vajat, a tojást, a joghurtot, a tejet, a lisztet, a sütőport csomómentesre keverjük. A tészta felét muffin formákba öntjük, teszünk rá 1-1 tk Nutellát, bef...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA réteslisztet összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, majd a felét egy kikent, kisebb tepsi aljába szórjuk egyenletesen. Ez lesz az első réteg. Ezt követően rámorzsoljuk a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba szitáljuk. Az élesztőt ½ dl langyos, enyhén cukrozott tejben felfuttatjuk. A liszt közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, majd hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű