A süteményhez:
30 dkg liszt
20 dkg Rama
kb. 2 dl tejföl
1 tk só
A díszítéshez:
1 tojás, vagy maradék sárgája a kenéshez, kb. 20 dkg sajt, sajt, szezámmag, mák, vagy köménymag a szóráshoz
1. A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük.
2.A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk. Hozzáadunk annyi tejfölt, amennyit felvesz, hogy közepesen puha tésztát kapjunk.
3.Jól belisztezett deszkán 4-6 mm-eresre kinyújtjuk. A tojást villával összekeverjük és megkenjük vele a tésztát. Ízlés szerint megszórjuk sajttal, mákkal, köménymaggal, vagy szezámmaggal.
4. Derelyevágóval (ha nincs, késsel) csíkokra vágjuk, sütőpapírra helyezzük, előmelegített sütőben kisütjük.
Piskóta: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a fele cukorral habosra keverjük. A lisztet, kakaóport, sót összekeverjük. A fehérjéket felverjük, kb. a felénél a másik fele cukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elosztjuk 3/4-ed és 1/4-ed arányban. A nagyobbik részt egy kivajazott, kilisztezett, 27*37 cm-es tepsibe nyomkodjuk egyenlet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta Alaposan kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, majd apránként adunk hozzá 15 evőkanál meleg vizet, 10 evőkanál olajat és a sütőporral elkevert liszttel....
Elkészítési idő: 95 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk (nem kell a fehérjét felverni). Ezt öntsük sütőpapíros tepsibe, és 170 fokos előmelegített sütőben süssük tűpróbáig (kb. 30 perc). A geszteny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű