1 kg háztartási keksz
A töltelékhez:
1 l tej
3 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
4 db tojás
1 csomag zselatin
13 evőkanál cukor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
A csokimázhoz:
10 dkg ét tortabevonó
kevés olaj
A tepsi alját kirakjuk keksszel.
A töltelékhez egy edényben összekeverjük a hozzávalókat. Ezt sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk félig kihűlni, majd hozzákeverjük a tojások felvert habját.
A cukrot a margarinnal habosra keverjük, és az előző krémmel összekeverjük.
A krémtölteléket ráöntjük a tepsiben lerakott kekszre, majd a tetejére még egy réteg kekszet helyezünk.
A csokimázhoz a csokit apró darabokra tördeljük egy kis edényben, hozzáöntünk egy kevés olajat, és gőz fölött felolvasztjuk. A süti tetejére öntjük, elsimítjuk.
1 éjszakát hagyjuk állni, hogy a keksz megpuhulhasson.
A tojást nagyon habosra keverem a cukorral, és a vaníliás cukorral, majd beleszitálom a sütőporos kakaós lisztet. 3 egyforma lapot sütök belőle 30×22 cm-es tepsiben, 10 perc a süté...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit enyhén sós vízben héjában megfőzzük, leszűrjük és megpucoljuk. (Hányszor égette meg a kezem a forró krumpli!) Hagyjuk langyosra hűlni. A lisztet nyújtódeszkára szitáljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a tojásfehérjét habbá verem, majd a tejszínt is. A 4 tojás sárgáját a porcukorral éa vízzel felváltva adagolva kikeverem. Majd hozzáadom a langyos olvasztott csokoládét....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztom. A lisztet megszitálom. A sárgákat a cukor 2/3 részével habosra keverem. A tojásfehérjéket a maradék cukorral keményre verem. A hab 1/3 részét óvatos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű