negyed kg liszt
12 dkg vaj
kevés cukor
csipet só
2 tojássárgája
1 kanál fehérbor
tejföl
fahéjas almapüré
Tésztát gyúrunk negyed kiló lisztből, 12 dkg vajból, kevés cukorból, csipet sóból, 2 tojássárgájából, 1 kanál fehérborból és annyi tejfölből, hogy a tészta se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Félujjnyi vastagra kinyújtjuk és négyszögletes darabokat vágunk ki belőle, amelyeket megtöltünk fahéjas almapürével. A tésztadarabkák széleit összefogjuk, a tetejét megkenjük tojással és kikent tepsiben megsütjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. --A mákot és a cukrot összekeverjük. Ízlés szerint reszelhetünk bele citromhéjat is. --A tésztához a liszthez hozzáadjuk a sót, cukrot, tojást, o...
Elkészítési idő: 30A Ramát egy bögrében beteszem a mikróba 1 percre. Közben jól összekeverem a lisztet a cukorral, sóval és a sütőporral. A halom közepébe egy kisebb mélyedést csinálok, abba öntöm a...
Elkészítési idő: 45 percElőmelegítjük a sütőt. Átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a mákot, a cukrot, az olajat, a tejet, a tojást és a csipet sót, jól elkeverjük (én kézi mixert használtam)....
Elkészítési idő: 40 perc