negyed kg liszt
12 dkg vaj
kevés cukor
csipet só
2 tojássárgája
1 kanál fehérbor
tejföl
fahéjas almapüré
Tésztát gyúrunk negyed kiló lisztből, 12 dkg vajból, kevés cukorból, csipet sóból, 2 tojássárgájából, 1 kanál fehérborból és annyi tejfölből, hogy a tészta se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Félujjnyi vastagra kinyújtjuk és négyszögletes darabokat vágunk ki belőle, amelyeket megtöltünk fahéjas almapürével. A tésztadarabkák széleit összefogjuk, a tetejét megkenjük tojással és kikent tepsiben megsütjük.
A sütőt melegítsd fel 180 fokra és vajazd ki a muffin tepsit. A tojásokat válaszd szét és verd fel a tojásfehérjét alaposan. Lisztet, sütőport és az instant kávéport jól keverd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrom a tésztát a lisztből, margarinból és a cukorból, majd a tepsit (vagy a tortaformát) kibélelem vele úgy, hogy a sütőedény oldalán is legyen tészta. Egy kis adag tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A puha vajat keverőtálba tesszük, és a kristálycukorral habosra keverjük....
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűÖsszedolgozni langyos vízzel, keleszteni, túrós tésztához a szélét tojással lekenni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű