menu

Családireceptkönyv.hu

Almás bukta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


negyed kg liszt
12 dkg vaj
kevés cukor
csipet só
2 tojássárgája
1 kanál fehérbor
tejföl
fahéjas almapüré

Elkészítés:


Tésztát gyúrunk negyed kiló lisztből, 12 dkg vajból, kevés cukorból, csipet sóból, 2 tojássárgájából, 1 kanál fehérborból és annyi tejfölből, hogy a tészta se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Félujjnyi vastagra kinyújtjuk és négyszögletes darabokat vágunk ki belőle, amelyeket megtöltünk fahéjas almapürével. A tésztadarabkák széleit összefogjuk, a tetejét megkenjük tojással és kikent tepsiben megsütjük.

Almás bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Piton muffin
Piton muffin

A sütőt melegítsd fel 180 fokra és vajazd ki a muffin tepsit. A tojásokat válaszd szét és verd fel a tojásfehérjét alaposan. Lisztet, sütőport és az instant kávéport jól keverd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Rácsos meggyes
Rácsos meggyes

Összegyúrom a tésztát a lisztből, margarinból és a cukorból, majd a tepsit (vagy a tortaformát) kibélelem vele úgy, hogy a sütőedény oldalán is legyen tészta. Egy kis adag tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: NETTI
Omlós citromos keksz
Omlós citromos keksz

1.A puha vajat keverőtálba tesszük, és a kristálycukorral habosra keverjük....

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztián
Hájas tészta bármilyen sütihez
Hájas tészta bármilyen sütihez

Összedolgozni langyos vízzel, keleszteni, túrós tésztához a szélét tojással lekenni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk