Családireceptkönyv.hu

Almás piskótakocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




25 dkg liszt
25 dkg cukor
3 db közepes alma
25 dkg margarin
5 tojás
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
2 dl tej
1 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés:


z almákat meghámozzuk és kockára vágjuk, vagy lereszeljük, meghintjük fahéjjal. A margarint simára keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd a tojások sárgájával. A liszttel elkeverjük a sütőport, a tojások fehérjét keményre felverjük egy csipet sóval. A tojásos masszához hozzáadjuk a lisztet, a kockára vágott fahéjas almát, 2 dl tejjel simára keverjük, majd a tojások fehérjét is hozzákeverjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy vajjal kikenünk, beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben, 170 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük, akkor jó, ha már nem ragad rá a tészta a villára. A sütés után kockára vágjuk és meghintjük a tetejét porcukorral.



Almás piskótakocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Madártej
Madártej

A tojásokat szétválasztjuk fehérjére és sárgájára. A vanília rúd kikapart belsejével (én a rudat is bele szoktam dobni, hogy még abból is belefőjön a vanília íz) és a cukor nagy ré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Túrós kifli
Túrós kifli

Ebből a mennyiségből 64 apró kiflink lesz. Nem érdemes kevesebbet készíteni, mert nagyon finom, puha sütemény.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo-keto kollagén desszert
Paleo-keto kollagén desszert

A kókuszreszelék zsírjára darálás azt jelenti, hogy olyan nagy fokozaton aprítjuk (ha tud ilyet a gépünk), hogy egy zsíros massza lesz belőle. Ha nincs ilyen, akkor egy hagyományos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Mézes Gerbeaud
Mézes Gerbeaud

Két egész tojást a mézzel, a porcukorral és a vajjal előre kikeverünk, hozzákeverünk lisztet, kakaót, tejet és szódabikarbónát, összegyúrjuk és öt lapot sütünk belőle. A krémhez a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk