menu

Családireceptkönyv.hu

Almás piskótakocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




25 dkg liszt
25 dkg cukor
3 db közepes alma
25 dkg margarin
5 tojás
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
2 dl tej
1 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés:


z almákat meghámozzuk és kockára vágjuk, vagy lereszeljük, meghintjük fahéjjal. A margarint simára keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd a tojások sárgájával. A liszttel elkeverjük a sütőport, a tojások fehérjét keményre felverjük egy csipet sóval. A tojásos masszához hozzáadjuk a lisztet, a kockára vágott fahéjas almát, 2 dl tejjel simára keverjük, majd a tojások fehérjét is hozzákeverjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy vajjal kikenünk, beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben, 170 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük, akkor jó, ha már nem ragad rá a tészta a villára. A sütés után kockára vágjuk és meghintjük a tetejét porcukorral.



Almás piskótakocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos keksz
Citromos keksz

1. A citromlevet egy kis edényben felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, belerakjuk a vaj felét és addig kevergetjük, míg sima krém lesz. 2. A vaj másik felét habosra verjük a cukorral,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
CSÚSZTATOTT PALACSINTA *
CSÚSZTATOTT PALACSINTA *

A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét nagyon kemény habbá vertem egy kevés cukorral és pár csepp ecettel. A sárgákat kb. 10 dkg cukorral fehéredésig kevertem robottal, majd tová...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Szabolcs
Amerikai Palacsinta
Amerikai Palacsinta

Egy tálba szórd bele a lisztet, a sütőport, a cukrot, a felolvasztott vajat és a tejet majd keverd el csomómentesre. Sűrű nagyon sűrű tésztát kell hogy kapj úgy adagold a tejet is...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hatlapos
Hatlapos

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a hideg margarint és azzal elmorzsoljuk. A szalakálit tejben elkeverjük és a cukorral együtt a lisztes keverékhez adjuk. Annyira gyúrjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk