fél kg eper
piros tortazselé
fél kg túró
6-8 ek kristálycukor
3 cs vaníliás cukor
3 dl cukrászhab
babapiskóta
Egy tepsit vagy dobozt kibélelek folpackkal. Beleszeletelem az epret. A tortazselét elkészítem, ráöntöm. A túrót összetöröm a cukorral és a vaníliás cukorral. Felverem a cukrászhabot. Rákenem az epres zselére. Az alját kirakom babapiskótával, lefedem fóliával és beteszem a hűtőbe.
1. A lisztet, margarint, porcukrot és darált diót összedolgozzuk. Mandulaformába nyomkodjuk, majd előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük. 2. A krémhez tejből és liszt...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűAz alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25×25 cm-es formába nyomkodjuk. A tejből és a vaníliás pudingporból sűrű krémet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMajd ,mikor már a puding kihűlt összekeverem a túróval Mindent összegyúrok. Míg a krémet elkészítem,addig pihentetem a tésztát,majd kisodrom két lapra. Az alsólapot kicsit meghin...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1.A cukrot tegyük egy tortaformába, és kis lángon, folyamatos kavargatás mellett karamellizáljuk. 2.A tojások sárgáját keverjük el a tejjel, adjuk hozzá a vaníliát, és egy doboz s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű