menu

Családireceptkönyv.hu

223. Huszárcsók


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


10 dkg dió,durvára vágva
1 citromleve
citromhéj
25 dkg margarin
15 dkg cukor
45 dkg liszt
4 tojássárga

1 tojásfehérje
10 dkg lekvár

Elkészítés:


A sütőt 180-200 fokra melegíteni. A margarint habosra keverni a cukorral, hozzá a citromlé és héj,tojássárga végül a liszt. /ha nem formázható még egy kis liszt/. Diónyi gombócokat formálni,kicsit felvert tojásfehérjébe és dióba nyomjuk a tetejét. Újjal benyomni a tetejét, kb, 15-20 percig sütni világosra.
Még melegen megtölteni lekvárral.

223. Huszárcsók

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

A tésztához felfuttatunk 2,5 dkg élesztőt 1 dl langyos tejben, közben megolvasztunk 20 dkg vajat. Az élesztőt fél kiló átszitált lisztbe öntjük, beleteszünk 4 tojássárgáját, bedaga...

Elkészítési idő: 1 óra 15 p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Legegyegyszerűbb csöröge fánk
Legegyegyszerűbb csöröge fánk

Az alapanyagokat összegyúrjuk. 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Kis masnit formázunk belőle. 170 fokos bő olajban oldalanként 2-3 porc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve bar...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Vaníliás kifli
Vaníliás kifli

A hozzávalókat gyúrjuk össze, sodorjunk belőle kis rudakat, majd süssük. a megsült vaníliás porcukorba forgatjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Raffaello szelet Zsuzsamamától
Raffaello szelet Zsuzsamamától

Tészta A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, melyhez apránként hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket. Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk