10 dkg dió,durvára vágva
1 citromleve
citromhéj
25 dkg margarin
15 dkg cukor
45 dkg liszt
4 tojássárga
1 tojásfehérje
10 dkg lekvár
A sütőt 180-200 fokra melegíteni. A margarint habosra keverni a cukorral, hozzá a citromlé és héj,tojássárga végül a liszt. /ha nem formázható még egy kis liszt/. Diónyi gombócokat formálni,kicsit felvert tojásfehérjébe és dióba nyomjuk a tetejét. Újjal benyomni a tetejét, kb, 15-20 percig sütni világosra.
Még melegen megtölteni lekvárral.
Készíthető tepsiben is, de én nagyméretű muffinformában készítettem (hogy jobban betudjam osztani, és könnyen magammal vihessem). A tészta egyik felét a muffin forma aljára lapíto...
Elkészítési idő:A lisztet és a porcukrot összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk. A mézet hidegen mérjük ki egy pici edénybe, csak ezután olvasztjuk meg, hozzáadjuk a többi belevalót is, ös...
Elkészítési idő:Elkészítés: Egy nagy lábasban a tejet a vízzel együtt feltesszük főni, beleszórjuk a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, az édesítőt és a fehérjeport, felforraljuk, majd lassú tűzön...
Elkészítési idő:Elkészítés: Az összes hozzávalót egybegyúrjuk, 1 órát pihentetjük, majd kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. Felütünk még egy tojást, majd ezzel megkenjük a sütőpapírral bélelt tepsibe...
Elkészítési idő: