10 dkg dió,durvára vágva
1 citromleve
citromhéj
25 dkg margarin
15 dkg cukor
45 dkg liszt
4 tojássárga
1 tojásfehérje
10 dkg lekvár
A sütőt 180-200 fokra melegíteni. A margarint habosra keverni a cukorral, hozzá a citromlé és héj,tojássárga végül a liszt. /ha nem formázható még egy kis liszt/. Diónyi gombócokat formálni,kicsit felvert tojásfehérjébe és dióba nyomjuk a tetejét. Újjal benyomni a tetejét, kb, 15-20 percig sütni világosra.
Még melegen megtölteni lekvárral.
Először a krémet készítettem el. A zselatint elkevertem a nyírfacukorral, vaníliával. A tejet, tejszínt felforraltam, majd hozzákevertem a zselatinos cukrot, levettem a tűzhelyről...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szirup hozzávalóit tegyük lábasba és hevítsük forrásig, majd tegyük félre hűlni. A tésztához a vizet hevítsük forrásig, utána a vajat, a sót, a cukrot és a lisztet keverjük ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű---a piskótákat megforgatjuk egy kevés tejben egy tálkában és -szépen sorba rakjuk egy magas falú edényben ---a pudingot vagy krém port mixerrel addig keverjük amig jó kemény nem...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA zsemlék felső részét levágjuk. Az alsó részéből kicsipkedjük a belsejét. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk. A zsemlék alját és a tetejét is cukorral,vaníliás cukorral elkevert...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű