100 g zabpehely (én apró- és nagyszeműt vegyesen használok)
100 g aszalt gyümölcs (áfonyát, papayát, barackot szoktam)
20 g kókuszreszelék
1 banán
1 ek. mogyoróvaj (25 g)
1 ek. méz (30 g)
2 kocka étcsoki (20 g)
1 dl víz
fahéj (+ lehet szegfűszeg, mézeskalács fűszer)
1 kk. szódabikarbóna
Almás változat:
Ugyan ezek, kókusz és csoki nélkül, aszalt gyümölcs helyett kb. 150 g reszelt almával.
Az aszalt gyümölcsöket beáztatjuk egy kis forró vízbe: így egyrészt lejön róluk a sok felesleges cukor és olaj, meg kezelőanyag, másrészt megdagadnak.
A zabpelyhet összekeverjük a gyümölcsökkel (almásnál reszelt almával), a fahéjjal és a kókuszreszelékkel, valamint a szódabikarbónával.
A banánt összetördeljük, betesszük a turmixgépbe egy-egy kanál méz és mogyoróvaj társaságában. Hozzáöntünk 1 dl vizet és krémesre turmixoljuk.
A banánturmixot hozzákeverjük a zabos keverékhez és hagyjuk állni egy ideig, hogy a zabszemek jól megszívják magukat (addig a sütőt már elő tudjuk melegíteni). Az aszalt gyümöclsösbe ilyenkor szoktam késsel beleforgácsolni egy kis étcsokit.
Szilikonos sütőlapra egy teáskanállal kis halmokat teszünk és kicsit kilapítjuk őket.
180 °C-on sütjük, az aszalt gyümölcsösnek 10-15 perc elég, az almásnak, mivel nedvesebb, kell 20-25 is. Ha tovább és kicsit nagyobb hőmérsékleten sütjük, ropogósabb lesz a végeredmény.
Elkészítése: A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztok. Aki dagasztógépben végzi a dagasztást,az adagoljon minden hozzávalót a kenyérsütőgépbe és végezze el a műveletet. Az él...
Elkészítési idő:A lisztet meleg helyre tesszük. Az élesztőt egy kanál cukorral, kevés liszttel és négy kanál langyos tejjel elkeverjük kovásznak. A tál közepébe, amelyben a fánk készül, tegyük a...
Elkészítési idő:Az első réteg egy kekszes összegyúrt massza, a kekszet a cukorral ,a vajjal és tejjel összegyúrjuk,annyi tejet adagolunk hozzá,hogy egy jó linzer állagú masszát kapjunk,majd egy te...
Elkészítési idő: