Tangzhong :25 g liszt
125 g víz
Töltelék:
2 tojás.fehérje
40 g liszt
190 g cukor
160 g tej
20 g vaj
40 g kakaó
Tészta:
300 g liszt
30 g keményítő
1 tojás.sárga
30 g p.cukor
cs.só
12,5 g élesztő
25 g vaj
165 g langyos tej
szirup
50 g cukor
50 g víz
A tésztát legjobb hűtőben keleszteni, min 2 óra de egy éjszaka sem árt.
Tangazinghoz a lisztet vizet elkeverjük, tűzhelyen 65 fokra melegítjük. Zselé szerű anyagot kapunk, ezt fóliázzuk, és félretesszük hűlni. Töltelékhez kicsit felfőzzük a csomómentesre kevert tejet, vajat, kakaót, majd hozzáadjuk az előzőleg összekevert fehérjés-lisztes-cukros keveréket. Megfőzzük, fóliára öntjük, téglalappá formázva becsomagoljuk és kihűtjük 15 x 20 cm. A tésztához mindent az edénybe tesszük, összeállítjuk, dagasztjuk és félretesszük pihenni. Hűtő. Amikor minden alapanyag jó, újragyúrjuk a tésztát, kinyújtjuk, ráhelyezzük a tölteléket és becsomagoljuk. Nyújtjuk, majd szimpla hajtást végzünk rajta. Ezt is nyújtjuk, és felvágjuk háromszögekre vagy sávokra. Feltekerjük, tepsibe/ formába helyezzük és 20 percet kelesztjük. Lekenjük egy kis tejszínnel elkevert 1 db tojással és 180 fokon 25 p alatt készre sütjük. Vízből csináltam egy szirupot és lekentem vele
A tejszínt a tejjel és a vanília rúd kikapart belsejével és vanília rúddal felteszed a tűzre, lassú tűzön melegedni, de nem forralni. A tojássárgákat ki kevered a cukorral, amiko...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Nehéz◾️A zsírt a porcukorral, a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral és a tejjel kikeverjük. ◾️A lisztet a sütőporral és a szalagóriával összekeverjük. ◾️A lisztet hozzáadjuk a zsí...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: NehézA tojást felverjük, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk, alaposan elkeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Gyümölcsöt dobálunk bele, majd 180 fokra előmelegített sütőben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összekeverjük és addig adunk hozzá kávét hogy formázható masszát kapjunk. Nedves alufólia lapon kinyújtjuk, laposra nyomkodjuk. Kikeverjük a krémet és a kakaós rétegre si...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű