Tangzhong :25 g liszt
125 g víz
Töltelék:
2 tojás.fehérje
40 g liszt
190 g cukor
160 g tej
20 g vaj
40 g kakaó
Tészta:
300 g liszt
30 g keményítő
1 tojás.sárga
30 g p.cukor
cs.só
12,5 g élesztő
25 g vaj
165 g langyos tej
szirup
50 g cukor
50 g víz
A tésztát legjobb hűtőben keleszteni, min 2 óra de egy éjszaka sem árt.
Tangazinghoz a lisztet vizet elkeverjük, tűzhelyen 65 fokra melegítjük. Zselé szerű anyagot kapunk, ezt fóliázzuk, és félretesszük hűlni. Töltelékhez kicsit felfőzzük a csomómentesre kevert tejet, vajat, kakaót, majd hozzáadjuk az előzőleg összekevert fehérjés-lisztes-cukros keveréket. Megfőzzük, fóliára öntjük, téglalappá formázva becsomagoljuk és kihűtjük 15 x 20 cm. A tésztához mindent az edénybe tesszük, összeállítjuk, dagasztjuk és félretesszük pihenni. Hűtő. Amikor minden alapanyag jó, újragyúrjuk a tésztát, kinyújtjuk, ráhelyezzük a tölteléket és becsomagoljuk. Nyújtjuk, majd szimpla hajtást végzünk rajta. Ezt is nyújtjuk, és felvágjuk háromszögekre vagy sávokra. Feltekerjük, tepsibe/ formába helyezzük és 20 percet kelesztjük. Lekenjük egy kis tejszínnel elkevert 1 db tojással és 180 fokon 25 p alatt készre sütjük. Vízből csináltam egy szirupot és lekentem vele
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A túrót áttörjük, a mazsolával,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a tojások sárgáját + porcukor + víz elkeverjük -beleszorjuk a darált diót + a sütőporos lisztet -a fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tésztába -TEPSI MÉ...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: Könnyű1. 1 kg finomlisztet, 2 csomag Váncza sütőport, 50 dkg cukrot, 2 csomag Váncza vaníliás cukrot tálban összekeverünk, elmorzsoljuk 40 dkg Ráma-margarinnal, hozzáadunk 4 közepes egés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, porcukrot, kristálycukrot, darált mandulát és a csipet sót egy tálba szitáljuk. A vaníliarudat felhasítjuk, magjait kikaparjuk. Egy közepes lábasba tesszük a vajat, hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű