Tangzhong :25 g liszt
125 g víz
Töltelék:
2 tojás.fehérje
40 g liszt
190 g cukor
160 g tej
20 g vaj
40 g kakaó
Tészta:
300 g liszt
30 g keményítő
1 tojás.sárga
30 g p.cukor
cs.só
12,5 g élesztő
25 g vaj
165 g langyos tej
szirup
50 g cukor
50 g víz
A tésztát legjobb hűtőben keleszteni, min 2 óra de egy éjszaka sem árt.
Tangazinghoz a lisztet vizet elkeverjük, tűzhelyen 65 fokra melegítjük. Zselé szerű anyagot kapunk, ezt fóliázzuk, és félretesszük hűlni. Töltelékhez kicsit felfőzzük a csomómentesre kevert tejet, vajat, kakaót, majd hozzáadjuk az előzőleg összekevert fehérjés-lisztes-cukros keveréket. Megfőzzük, fóliára öntjük, téglalappá formázva becsomagoljuk és kihűtjük 15 x 20 cm. A tésztához mindent az edénybe tesszük, összeállítjuk, dagasztjuk és félretesszük pihenni. Hűtő. Amikor minden alapanyag jó, újragyúrjuk a tésztát, kinyújtjuk, ráhelyezzük a tölteléket és becsomagoljuk. Nyújtjuk, majd szimpla hajtást végzünk rajta. Ezt is nyújtjuk, és felvágjuk háromszögekre vagy sávokra. Feltekerjük, tepsibe/ formába helyezzük és 20 percet kelesztjük. Lekenjük egy kis tejszínnel elkevert 1 db tojással és 180 fokon 25 p alatt készre sütjük. Vízből csináltam egy szirupot és lekentem vele
A tésztához valókat összedolgozzuk. Az almát a mézzel, a fahéjjal, és a víz felével megpároljuk. A pudingport elkeverjük a maradék vízzel. A tésztát kinyújtjuk, a felét egy zsírozo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát mosd meg, vágd ketté és magozd ki. A sütőport vegyítsd a liszttel és a fahéjjal. A tojásokat a cukorral keverd jó habosra elektromos habverővel. Add hozzá a tejfölt és az...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűTöltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A piskótának előkészítjük a tepsit. Ramával kikenjük és kilisztezzük, vagy sütőpapírral béleljük ki, hogy ne ragadjon majd le a piskótánk. A tojásokat szétválasztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes