Tangzhong :25 g liszt
125 g víz
Töltelék:
2 tojás.fehérje
40 g liszt
190 g cukor
160 g tej
20 g vaj
40 g kakaó
Tészta:
300 g liszt
30 g keményítő
1 tojás.sárga
30 g p.cukor
cs.só
12,5 g élesztő
25 g vaj
165 g langyos tej
szirup
50 g cukor
50 g víz
A tésztát legjobb hűtőben keleszteni, min 2 óra de egy éjszaka sem árt.
Tangazinghoz a lisztet vizet elkeverjük, tűzhelyen 65 fokra melegítjük. Zselé szerű anyagot kapunk, ezt fóliázzuk, és félretesszük hűlni. Töltelékhez kicsit felfőzzük a csomómentesre kevert tejet, vajat, kakaót, majd hozzáadjuk az előzőleg összekevert fehérjés-lisztes-cukros keveréket. Megfőzzük, fóliára öntjük, téglalappá formázva becsomagoljuk és kihűtjük 15 x 20 cm. A tésztához mindent az edénybe tesszük, összeállítjuk, dagasztjuk és félretesszük pihenni. Hűtő. Amikor minden alapanyag jó, újragyúrjuk a tésztát, kinyújtjuk, ráhelyezzük a tölteléket és becsomagoljuk. Nyújtjuk, majd szimpla hajtást végzünk rajta. Ezt is nyújtjuk, és felvágjuk háromszögekre vagy sávokra. Feltekerjük, tepsibe/ formába helyezzük és 20 percet kelesztjük. Lekenjük egy kis tejszínnel elkevert 1 db tojással és 180 fokon 25 p alatt készre sütjük. Vízből csináltam egy szirupot és lekentem vele
Kézi mixerrel össze dolgozzuk, bele kockázzuk a gyümölcsöket és máris mehet a formába. 180 fokon 45 percig sütjük!
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. 30 dkg lisztet, 1 egész tojást, 5 dkg zsírt (vagy 6 dkg margarint), 1 csomag vaníliás cukrot, 3 evőkanál kristálycukrot, 0,5 dkg szalalkálit tejjel összegyúrunk, hogy beigli tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tesztahoz valokat összegyurjuk és 1 órára hűtőbe tesszük. Utánna nagyon jól lisztezett deszkán kinyujtjuk és karikákat vágunk belőle. 180 fokon kb 7 percig sütjük őket.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárga laphoz a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, pár csepp vizet és robotgéppel kemény habbá verjük. Fakanállal óvatosan beledolgozzuk a tojássárgájákat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes