menu

Családireceptkönyv.hu

Kelt zserbó háromszög


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


35 dkg liszt, 1/2 élesztő, 2 evőkanál cukor, 5 dkg vaj, 1 tojás sárgája-fehérje szétválasztva, 1,5 dl tej, csipet só
Töltelék: 15 dkg darált dió, egy kis üveg baracklekvárCsokimáz: 3 evőkanál cukrozatlan kakaó, 2 evőkanál cukor, 2 evkanál víz, 5 dkg vaj

Elkészítés:


Az élesztőt langyos tejben a 2 evőkanál cukorral felfuttattam, hozzáadtam az átszitált liszthez, majd a puha vajjal, és a tojás sárgájával összedolgoztam, legvégül került bele a csipet só. Fényesre dagasztottam. Letakarva a konyhapulton kelesztettem a duplájára.
Amikor megkelt, kinyújtottam téglalap alakúra, megkentem vastagon baracklekvárral, majd megszórtam a dióval.
Kelt zserbó háromszög Feltekertem, mint amikor csigát akarunk készíteni, majd egy éles késsel készültek a háromszögek, egyszer jobbra, egyszer balra fordítva a kést
Kelt zserbó háromszög Kelt zserbó háromszög Az így kapott háromszögeket sütőpapírral bélelt tepsire tettem, majd addig pihentek letakarva, míg a sütő felmelegedett 180 fokra.
Kelt zserbó háromszög 20 perc alatt készre sültek.
Ezalatt elkészült a csoki a tetejére: kis lábasban összeforraltam a vizet a kakaót és a cukrot – a víz a kakaó minőségétől függően lehet kevés a 2 kanál, nagyon kis kanalanként érdemes hozzáadni pár cseppet, ha szükséges. Alaposan kiforralom, miközben folyamatosan kevergetem, kb 5 perc. Amikor kész, leveszem a tűzről és belekeverem a vajat. Langyosra hűtöm, de időnként megkeverem. A kisült tésztát megcsurgatom vele.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tökéletes zserbó íz, csak kicsit más formában… Mert zserbóra vágytam, de nem volt kedvem lapokat nyújtani, meg az is az igazsághoz tartozik, hogy befészkelte magát a fejembe, hogy inkább valami olyan süti kéne, amit egyszerűen felkapunk és szaladunk tovább. Hát így születtek a zserbó háromszögeim.

Kelt zserbó háromszög

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
Kakaós csiga...középső lányom munkája
Kakaós csiga...középső lányom munkája

az anyagokat összedolgozzuk...elmorzsoljuk az olvasztott vajat és belemorzsoljuk az élesztőt a többivel jól kidolgozzuk....majd kelesszük.....kinyújtjuk megkenjük olajjal megszórju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Bohém szelet (diós rácsos)
Bohém szelet (diós rácsos)

A hozzávalók felhasználásával tésztát gyúrunk. A tészta kétharmad részét egyenletesen elnyomkodjuk egy kikent tepsiben úgy, hogy pereme is legyen, és barackízzel megkenjük. Töl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyszerű hókifli recept
Egyszerű hókifli recept

A tésztát összegyúrjuk az alapanyagokból, majd nyújtsuk fél cm vékonyra. Pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk ki, majd tölteléket teszünk a közepére. Ráhajtjuk az egyik felét a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Citromos kuglóf
Citromos kuglóf

A 3 tojás sárgáját a cukorral kikeverem, hozzáadom a vaníliás cukrot, a lereszelt citromhéját és levét, a lisztet és a hozzákevert sütőport, majd a vizet és az olajat. Összekeverem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk