- 4 tojás
- 25 dkg cukor (én 15 dkg cukorral szoktam készíteni, de ha édesen szeretitek, inkább 25 dkg cukrot tegyetek bele)
- 1 citrom leve és héja
- 1 dl olaj
- 30 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 cs. sütőpor
- 1 dl tej
- 1 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor + 1 evőkanál tej
- 60 dkg gyümölcs (lehet friss gyümölcs, aminek épp szezonja van, de lehet befőtt is)
1. A friss gyümölcsöt megmosom, nagyobb darabokra felvágom. (Ha cseresznyével vagy meggyel készül, akkor eltávolítom a magját, lecsöpögtetem és úgy teszem bele. Vagy ha befőttel készül, akkor lecsöpögtetem a gyümölcsöt.)
2. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukorral habosra keverem, belereszelem a citrom héját, majd jöhet hozzá az olaj és a citrom kifacsart leve. Ezután a sütőporral elkevert lisztet + a tejet váltogatva adom hozzá. A tojások fehérjét kemény habbá verem és óvatosan hozzákeverem a lisztes masszához.
3. A massza 3/4-ét egy kivajazott/lisztezett tepsibe egyengetem, a maradék masszában elkavarom a kakaóport és az 1 evőkanál tejet, és kanállal kis halmokat teszek a világos massza tetejére. Rápotyogtatom a gyümölcsöket. Esetleg némelyiket egy kicsit bele is lehet nyomkodni a tésztába.
4. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 15-20 percig sütöm. (Nekem 17 perc alatt megsült, de a sima sütőben valószínűleg több idő lesz, tehát a legmegfelelőbb a tűpróba!!!)
Ha kihűlt, szeletelve, porcukrozva tálalom.
A hozzávalókat összegyúrjuk, közepes keménységű, jól nyújtható tésztát kapunk, és elfelezzük. Egyik fele az alja, a másik fele a teteje lesz. az alsó lapot megszórom zsemlyemorzsá...
Elkészítési idő:Krém: 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, habosra keverjük, 15 dkg darált dióval, pici rummal. Kihűlt tésztára kenjük. Tojás fehérjét 25 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, és ráken...
Elkészítési idő: 1,5 óraMegkelesztem utana osszegyurom nyujtom pogiszaggatoval kiazaggatom Dejot vettem, 5kanal dejohoz raktam 3kanal cukrot. Az aranygaluskat nem a sodo bolonditja meg, hanem az h ebbe...
Elkészítési idő: