25 dkg vaj
20 dkg cukor
4 tojássárgája
1 teáskanál reszelt narancshéj
35 dkg liszt
fél teáskanál sütőpor
meggybefőtt
6 dkg étcsokoládé
A vajat a cukorral kikavarjuk, majd a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A lisztet és a sütőport hozzáadjuk, a narancshéjjal ízesítjük és meggyúrjuk a tésztát. Vanília, vagy narancsaromával továbbízesíthetjük. Golyókat formálunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a közepükbe az ujjunkkal egy lyukat nyomunk. A mélyedésekbe teszünk egy szem meggyet. 180 fokos sütőben megsütjük a tésztákat, mikor a tetejük kissé aranyszínű, ki is vesszük. A csokoládét felolvasztjuk és egy kanál segítségével a kész süteményekre csíkokat csorgatunk belőle.
A réteslapokat kiterítjük. Keresünk egy akkora tepsit vagy üveg edényt, amelyikbe a félbevágott réteslap pontosan belefér. A vajat felolvasztjuk. A diót felaprítjuk vagy ledarálju...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A szőlőt megmossuk, leszemezzük, majd egy kis edényben feltesszük a tűzre, egy krumplinyomóval megnyomkodjuk, hogy hamarabb összeessen, kevés vizet és cukrot adhatunk h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt nyomd össze, mehet hozzá a mandulavaj, a zabpehely, a vanília, és a sütőpor. Keverd el, forgasd bele a csokicseppet (pár szemet félretehetsz a tetejére, ha szeretnél), maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt - vagy a tejet - meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojás sárgáját és elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sütőport, a só...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű