A tésztához:
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
6 tojás
1/2 csomag sütőpor
csipet só
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
5 dl tej
3 dl tejszínhab
1 csomag habfixáló
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál porcukor
A tetejére:
2 dl habtejszín
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből, csipet sóval kemény habot verünk.
A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot és jól összedolgozzuk.
Beleforgatjuk a tojáshabot, vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze, és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percen alatt megsütjük.
Közben a pudingot a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, felöntjük a tejjel és megfőzzük, majd kihűtjük.
A tejszínt a habfixszel a vaníliás és porcukorral keményre felverjük.A tejszínt a kihűlt pudingba keverjük.
A krémet elsimítjuk a kihűlt kakaós piskóta tetején, majd bevonjuk felvert tejszínhabbal.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem
Fél liter tejjel és 4 evőkanál cukorral elkészítjük a csokoládés pudingot az itt leírtak szerint. A fentiek alapján a másik fél liter tejjel és 4 evőkanál cukorral elkészítjük a v...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA kekszet apróra tördeljük, majd a lap többi hozzávalójával együtt tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A tésztát kettőbe osztjuk és a felét egy sütőformába simítjuk. A hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSajtkrém : 30 dkg reszelt sajtot, 4 tojássárgájával , 4 dkg liszttel, 2 dl tejjel sűrűre kell főzni és kihűteni. Ha teljesen kihűlt akkor egy 10 dkg margarinnal habosra kikeverni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: - 12,5 dkg vaj - 12,5 dkg porcukor - 3 db tojássárgája - 2 csomag vaníliás cukor Elkészítés: Ezeket habosra keverjük, majd ezekhez adjuk hozzá a többi hozzávalót....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű