A tésztához:
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
6 tojás
1/2 csomag sütőpor
csipet só
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
5 dl tej
3 dl tejszínhab
1 csomag habfixáló
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál porcukor
A tetejére:
2 dl habtejszín
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből, csipet sóval kemény habot verünk.
A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot és jól összedolgozzuk.
Beleforgatjuk a tojáshabot, vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze, és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percen alatt megsütjük.
Közben a pudingot a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, felöntjük a tejjel és megfőzzük, majd kihűtjük.
A tejszínt a habfixszel a vaníliás és porcukorral keményre felverjük.A tejszínt a kihűlt pudingba keverjük.
A krémet elsimítjuk a kihűlt kakaós piskóta tetején, majd bevonjuk felvert tejszínhabbal.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem
Elkészítése: 1/2 kg lisztből, 200 g vajból, csipetnyi sóból, késhegynyi szódabikarbónából, 100 g kristálycukorból, 1 egész tojásból, és 1 sárgájából, 1/4 csomag vaníliás cukorból...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és forrón összekeverjük az olvasztott vajjal és hagyjuk kihűlni. A túrót egy tálba tesszük, majd villával egy kic...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűElső lépésként háromféle piskótát sütünk: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd félretesszük. A tojássárgákhoz hozzátesszük a mar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű lisztet tálba szitáljuk. A tejet meglangyosítjuk, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk, a tojássárgákka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű