A tésztához:
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
6 tojás
1/2 csomag sütőpor
csipet só
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
5 dl tej
3 dl tejszínhab
1 csomag habfixáló
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál porcukor
A tetejére:
2 dl habtejszín
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből, csipet sóval kemény habot verünk.
A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot és jól összedolgozzuk.
Beleforgatjuk a tojáshabot, vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze, és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percen alatt megsütjük.
Közben a pudingot a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, felöntjük a tejjel és megfőzzük, majd kihűtjük.
A tejszínt a habfixszel a vaníliás és porcukorral keményre felverjük.A tejszínt a kihűlt pudingba keverjük.
A krémet elsimítjuk a kihűlt kakaós piskóta tetején, majd bevonjuk felvert tejszínhabbal.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem
A vaníliás pudingport megfőzöm a tejjel, és a cukorral. Megvárom míg kihűl. 2 A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére. 3 A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a 15 dkg sertészsírral, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját meg a sütőport, és annyi tejet ( vagy joghurtot) dolgozunk bele, hogy jól nyújtható, nem...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat egy tálba tesszük és addig keverjük, amíg krémes állagú tésztát kapunk. Ha nagyon sűrűnek tűnik, adhatunk hozzá még 1 evőkanál tejet. A csomómentes tésztát 1 nagy,...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű