A tésztához:
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
6 tojás
1/2 csomag sütőpor
csipet só
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
5 dl tej
3 dl tejszínhab
1 csomag habfixáló
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál porcukor
A tetejére:
2 dl habtejszín
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből, csipet sóval kemény habot verünk.
A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot és jól összedolgozzuk.
Beleforgatjuk a tojáshabot, vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze, és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percen alatt megsütjük.
Közben a pudingot a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, felöntjük a tejjel és megfőzzük, majd kihűtjük.
A tejszínt a habfixszel a vaníliás és porcukorral keményre felverjük.A tejszínt a kihűlt pudingba keverjük.
A krémet elsimítjuk a kihűlt kakaós piskóta tetején, majd bevonjuk felvert tejszínhabbal.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem
Minden hozzávalót belezúdítunk egy tálba, összegyúrjuk. Kis golyókat formálunk, sütőpapíros tepsibe rakjuk és szétlapítjuk. 180 fokos sütőbe toljuk és kb 20 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt futtassuk fel a langyos, cukros tejben. Elég egy kanál cukrot tenni a tejbe, a többi mehet a tésztába. A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, tegyük hozzá a maradék cukro...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojások sárgáját a porcukorral habosra dolgozzuk, hozzárakjuk a citrom héjat és kanalanként, állandó keverés mellett a forró vizet. Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, a liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához az élesztőt a meglangyosított tejbe morzsoljuk, és 10 perc alatt fölfuttatjuk. Ezután a cukrot meg a sót beleszórjuk, majd a tálba töltjük, és a liszttel, a tojások sár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű