12,5 dkg vaj vagy margarin (legyen szoba hőmérsékletű)
12 dkg cukor
2 egész tojás
16 dkg liszt
1 kávés kanál sütőpor
1 citrom reszelt héja ( vagy tasakos citromhéj)
mazsola ízlés szerint ( nem árt pici vízbe v. tejbe beáztatni)
almaszeletek, csokoládé reszelék, dió durvára vágva, meggy, stb. ezekkel dúsíthatjuk a tésztát.
A sütőt 200 fokra előmelegíteni.
12,5 dkg vaj (margarin) + 12 dkg cukor --> krémesre keverni
2 egész tojást hozzáadni, tovább keverni
16 dkg liszt + 1 kávéskanál sütőpor --> hozzákeverni
1 citrom reszelt héját belekeverni
mazsolát belekeverni kívánság szerint, egyéb gyümölccsel, csokival dúsítani lehet.
Muffin papírba és formába töltjük, kb 1 evőkanállal 1-be, vagy kibélelt őzgerincformába . Sütés kb 15 perc, őzgerincben kicsit tovább.
Ez az adag 1 őzgerincformát tölt ki kb.
Az őzgerincet alufóliával béleljük ki, sülés után rögtön deszkára kifordítani és lehúzni a fóliát, majd egy ideig oldalára billentve hűteni, mivel vastag a tészta, majd szeletelve tálalni.
A tojásokat szétválasztjuk. A lábast vízzel kiöblítjük, így nem ég oda majd a dara. A tejet felforraljuk, bele szórjuk a búzadarát, fele cukrot és a vaníliás cukrokat. Kevergetve s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA két csomag pudingport a 2 ek lisztet és a cukrot egy tálba készítem, és apránként elvéve a kimért 5 dl tejből, csomómentesre keverem. A maradék tejet egy edényben melegítem, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézösszegyúrni 200 fok, gombócok, 12 perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrni és hűtőben pihentetni kb fél órát. 4-5 bucit készíteni és egyenként kinyújtani, amilyen vékonyra csak lehet. Meg kell kenni tojással, rászórni reszelt s...
Elkészítési idő: 30 perc + sütés Nehézség: Könnyű