50 dkg sima liszt
20 dkg zsír
25 dkg méz
20 dkg porcukor
kicsi só
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
1 kávés kanál szódabikarbóna
2 tojás sárgája
1 pohár tejfel (2 dl)
A mézet felmelegítjük, elkeverjük benne a porcukrot. Ha már langyos, belekerül a zsír, tejfel, tojássárga és a fűszerekkel elkevert liszt.
2 órát pihentetjük. ( a tészta elég lágy, sok lisztet NE tegyünk hozzá, mert túl sűrű lesz a süti)
Golyókat formálunk belőle, fehérjével megkenjük, 1/2 diót nyomunk a közepébe.
Sütőpapírral bélel tepsiben világosra sütjük.
Először a pudingot keverjük össze a cukorral, a tojássárgákkal és 1 dl tejjel dolgozzuk csomómentesre. A többi tejet öntsük hozzá, majd főzzük sűrűre. Tetejét fóliázzuk le, hogy ne...
Elkészítési idő: 1 óraElkészítés: A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, mindent beleteszünk sorban, összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Egyiket kinyújtva sütőpapíros tepsibe tesszük. Megszórj...
Elkészítési idő:Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, felnégyeljük, és 5 dkg cukorral meghintett sütőformába tesszük. Meglocsoljuk egy kevés citromlével és a vaníliakivonattal. A tetejére k...
Elkészítési idő: 45 perc1. A tészta hozzávalóit, a liszt kivételével összeforraljuk. 2. Ha forr, akkor lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a lisztet, majd jó alaposan összedolgozzuk. 3. Ha kihűlt és k...
Elkészítési idő: