a tésztához:
50 dkg finomliszt
15 dkg zsír
1 csomag sütőpor
14 dkg cukor
3 tojássárgája
kb. 2-2,5 dl tejföl (az eredeti recept szerint 1 evőkanál)
töltelékhez:
1,5 kg alma
3-4 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál fahéj
a tetejére:
1 tojás
porcukor
A lisztet gyúródeszkára szitálta, elkeverte benne a sütőport, és összemorzsolta a zsírral.
Hozzáadta a tojássárgákat, a cukrot és a tejfölt, és egynemű tésztává gyúrta.
A tészta a hűtőben pihent, amíg elkészült a töltelék. Ehhez az almákat meghámozta, magházukat eltávolította, és kis kockákra darabolta őket.
Nagy lábasban a cukorral megpárolta, végül ízesítette a fahéjjal, és megvárta, amíg kihűl.
Egy kb. 30 * 35 centis tepsit sütőpapírral kibélelt.
A tészta nagyobbik felét tepsi méretűre nyújtotta, kibélelte vele a sütőpapíros tepsit.
Rásimította a tölteléket, majd befedte a másik, kisebb tésztacipóból méretre nyújtott lappal.
Tetejét villával megszurkálta, majd lekente az enyhén felvert tojással, és előmelegített, közepesen forró sütőben szép barnássárgára sütötte.
Kihűlés után kockákra szeletelte, porcukorral meghintve tálalta.
Tepsit kivajazni, 3 lapot beletenni. Fele masszát ráönteni, gyümölccsel beteríteni. 2 lapot rátenni , massza másik felét ráönteni, megint gyümölcs aztán 3 réteslap. Tejfölös tojáss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki körülbelül 2 milliméteresre, majd vágd fel kisebb téglalapokra. Sorakoztasd vajjal kikent tepsibe, és előmelegített sütőben, 150 f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézEgy 26 cm-s kapcsos tortaformában készítjük. A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, kisütjük és betöltjük kakaóporral. Szorosan feltekerjük és a végeit ollóval lev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű