A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre :-)
Hozzávalók:
- 2 púpos bögre liszt
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű) De az egy tejföl, egy joghurt, is működik :-)
- 2-3 evőkanál cukor
Ez egy irtó nagy családi kedvenc nálunk. Pillekönnyű fánkok készülnek ebből az egyszerű tésztából. Nincs dagasztás, nincs kelesztés, nincs nyújtás! :-) És nem csepeg az olajtól, belül pihe-puha, igazán könnyed kis finomság. Porcukorral, vaníliás cukorral meghintve isteni, de ha már itt a lekvárbefőzés szezonja, akkor a kóstolóhoz ne felejtsük bevetni ezeket a fánkocskákat sem :-)
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté.
Ilyen egyszerű :-)
Tészta Mérőnek a 315 g-os poharat használhatunk. A tojásokat kettéválasztjuk. A cukrot elfelezzük, felét a sárgájához adjuk, felét a fehérjéhez teszünk, ezt jó kemény habbá verjük...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. 2. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral. 3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, a vajjal és a va...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz összeállított tésztát lekentem tejföllel, villával megszúrkáltam. 1 órát pihentettem a tepsiben, majd 180C°-os sütőben 40 perc alatt készre sütöttem. a máz hozzávalóit állan...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KönnyűTojásokat szét választom, kezedem verni a tojások fehérjét pici sóval és kicsinyenként adom hozzá a kristály cukrot, jó kemény habbá verem /fontos/. Mikor már kemény a hab hozzá k...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz