A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre :-)
Hozzávalók:
- 2 púpos bögre liszt
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű) De az egy tejföl, egy joghurt, is működik :-)
- 2-3 evőkanál cukor
Ez egy irtó nagy családi kedvenc nálunk. Pillekönnyű fánkok készülnek ebből az egyszerű tésztából. Nincs dagasztás, nincs kelesztés, nincs nyújtás! :-) És nem csepeg az olajtól, belül pihe-puha, igazán könnyed kis finomság. Porcukorral, vaníliás cukorral meghintve isteni, de ha már itt a lekvárbefőzés szezonja, akkor a kóstolóhoz ne felejtsük bevetni ezeket a fánkocskákat sem :-)
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté.
Ilyen egyszerű :-)
A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a "cukorral" habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet, a lisztet, a kakaóport és a sütőport is. A fehérjét kemény habbá verjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléknek a tetejét éles késsel vágjuk le, majd csipkedjük ki a belsejét. A kicsipkedett tésztát keverjük össze a túróval, a vaníliás cukorral, ízlés szerint porcukorral, a res...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tepsit /az enyém 24×30-cm/kibélelünk sütőpapírral,megszórjuk zsemlemorzsával. A banánokat felszeleteljük és kirakjuk vele a tepsi alját és megszórjuk vaníliás cukorral. A lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot elkeverjük a zselatinnal, felmelegítjük, de nem forraljuk, majd kihűtjük. Tetszés szerinti gyümölcsöt, konzervet, vagy befőttet darabolunk bele, ha lehet a joghurtnak m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű