10 dkg darált mandula
5 evőkanál mogyoróvaj (peanut butter)
2-3 evőkanál juharszirup/méz
2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
5 dkg tejcsokoládé vagy csokicseppek
2 teáskanál kókuszolaj (elhagyható)
kb. 5 dkg sós földimogyoró
1. A tejcsokoládét és a sós földimogyorót felaprítjuk.
2. Összekeverjük a darált mandulát a kakaóporral, a mogyoróvajjal és a juharsziruppal, majd hozzáadjuk a kókuszolajat, a felaprított csokoládét, és összegyúrjuk.
3. Diónyi gombócokat formázunk a masszából és natúran vagy a felaprított mogyoróban megforgatva hűtőbe tesszük.
4. Kapszliba ültetve vagy saslikpálcikára húzva tálaljuk.
Tipp: A darált mandulát helyettesíthetjük darált dióval, kesudióval is.
A tésztához egy habverővel krémesre keverjük a tojások sárgáját a cukorral, majd hozzákeberjük a lisztet. A tojások fehérjét kézi habverővel kemény habbá verjük, majd beleforgatju...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: A tojások fehérjéből a cukor felével kemény habot verünk. A tojások sárgáját a cukor másik felével habosra keverjük és a tojáshabhoz adjuk. A lisztet a kakaóporral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfõzzünk egy adag Tejberizst 8 dl tejjel, és méz nélkül. Hagyjuk lehûlni, majd keverjünk bele 3 tojássárgáját, 4 dg megmosott mazsolát, 1 citromreszelt héját, és a tojásfehérjébõl v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet és a sütőport összekeverem, belereszelem a citrom héját. 2. A margarint felhabosítom a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a csipetnyi s...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz