25 dkg ráma
30 dkg liszt
7 tojássárga
Töltelék:
25 dkg cukor
25 dkg darált dió
7 tojásfehérje
A tészta hozzávalóit összedolgozni, majd vékonyra nyújtani. A töltelékhez a fehérjét kemény habbá verni, bele a cukor és a dió. A tésztát kis kockákra vágni, belerakni 1kk. tölteléket, összehajtani boríték formára és sütőpapíros tepsiben megsütni. Még melegen megszórni vaníliás porcukorral.
Akkor jó, ha a tészta kicsit megpirult, de nem szabad nagyon megsütni, mert akkor "kiszárad".
Minél kisebb, annál finomabb, nagyon gyorsan elfogy.
A tejszínt felforraljuk a vaníliával, fahéjjal és cukorral. Hozzáadjuk az őrölt diót és 1-2 perc alatt összefőzzük. Ha levettük a tűzről, öntünk bele 1 ek. rumot.. A palacsintákat...
Elkészítési idő:Habosra kikeverjük a cukrot az tojássárgájával a fehérjét habbá verjük., majd tovább keverjük a tejfellel. Beleadjuk az olvasztott margarint, a lisztet a sütőporral, a darált mák...
Elkészítési idő:A tejföl kivételével a hozzávalókat kikeverem, majd a tejföllel is összedolgozom. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, lisztbe forgatott meggyel megszórom. 20-25 perc alatt 180 fokon...
Elkészítési idő: 45 perc