25 dkg ráma
30 dkg liszt
7 tojássárga
Töltelék:
25 dkg cukor
25 dkg darált dió
7 tojásfehérje
A tészta hozzávalóit összedolgozni, majd vékonyra nyújtani. A töltelékhez a fehérjét kemény habbá verni, bele a cukor és a dió. A tésztát kis kockákra vágni, belerakni 1kk. tölteléket, összehajtani boríték formára és sütőpapíros tepsiben megsütni. Még melegen megszórni vaníliás porcukorral.
Akkor jó, ha a tészta kicsit megpirult, de nem szabad nagyon megsütni, mert akkor "kiszárad".
Minél kisebb, annál finomabb, nagyon gyorsan elfogy.
A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, nagy gáztepsi méretűre, el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát gyurunk 2 cipóra osztjuk. Az egyik lehet kisebb, abból lesz a rács.Elkészitjük a túrós tölteléket, A sütőpapirral bélelt tepsibe beletesszük az elnyujtott l...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes