25 dkg ráma
30 dkg liszt
7 tojássárga
Töltelék:
25 dkg cukor
25 dkg darált dió
7 tojásfehérje
A tészta hozzávalóit összedolgozni, majd vékonyra nyújtani. A töltelékhez a fehérjét kemény habbá verni, bele a cukor és a dió. A tésztát kis kockákra vágni, belerakni 1kk. tölteléket, összehajtani boríték formára és sütőpapíros tepsiben megsütni. Még melegen megszórni vaníliás porcukorral.
Akkor jó, ha a tészta kicsit megpirult, de nem szabad nagyon megsütni, mert akkor "kiszárad".
Minél kisebb, annál finomabb, nagyon gyorsan elfogy.
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Vajazz és lisztezz ki egy süteményformát (gyümölcskenyér formát). A mézet egy kisebb lábasban tűz fölött, vagy egy tálkában mikróban langyosítsd m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a hozzávalókat felolvasztjuk, majd kihűtjük. Ledaráljuk kávédarálón a mandulát (én szeletelt mandulát használtam), és összekeverjük a porcukorral. A tojásfehérjét habbá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A vajat, lisztet, cukrot, fahéjat és rumaromát összegyúrjuk, hűtőben 15 percig pihentetjük. 2. Kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra, majd karikákat szúrunk belőle. 3. Előmelegített sü...
Elkészítési idő: 1 óra 40 perc Nehézség: KözepesA cukrot, a margarint és a tojásokat habosra kikeverjük. Utána hozzáöntjük a tej felét, végül a kakaóport is belekeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és hozzáadjuk a ki...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű