Hozzávalók
Első réteg:
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg puha vaj
5 dkg porcukor
kb. 1 dl tej
Második réteg:
20 dkg túró
10 dkg porcukor
2 dl habtejszín
1 cs vaníliás cukor
Harmadik réteg:
2 cs Aranka vaníliás krémpor
5 dl tej
Negyedik réteg:
2 dl tejszín
5 dkg porcukor
Tetejére:
5 dkg reszelt étcsokoládé
A darált kekszet összegyúrjuk a cukorral, a vajjal és a tejjel, majd belenyomkodjuk egy tepsibe (ha nem áll össze, teszünk még hozzá tejet).
A tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a túróval és a cukrokkal, és a keksztésztára simítjuk.
A krémport a tejjel 3 percig habverővel keverjük, majd a túrókrémre kenjük.
A tejszínt felverjük, hozzákeverjük a cukrot, és a vaníliás krémre tesszük.
A reszelt csokival megszórjuk a sütit.
A süti egy 20×30 cm-es tepsiben készült. Tippek: A reszelt csokit el lehet hagyni a tetejéről, ha pedig Hulalával készítjük, magasabb lesz a tejszínhab réteg.
A túrót a tojással, a búzadarával és a csipetnyi sóval alapossan összedolgozunk, és legalább 30 percig pihentetjük. Enyhén sós, lobogóan forró vízben, kb 5 perc alatt kifőzzük a g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mákot az eritrittel és a reszelt almával összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és egyenként a tojásokat is. A tésztát egy szilikonos vagy kibérelt tepsibe simítjuk és a tetejét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szárazanyagokat (liszt, cukor, vaníliás cukor, sütőpor, só) kimérem egy tálba, jól összekeverem 2. Összemorzsolom a margarinnal 3. Beleteszem a tojást, és annyi tejfölt, ame...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt, a pitetortaformát vajazd ki, és fedd be az alját körteszeletekkel. Keverd össze a tojásokat a cukorral és egy csipetnyi sóval, majd szitáld bele a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű