1 bögre liszt /2 dl a mérce /
1 bögre tej
2 tojás
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
pici olaj a kisütéshez
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak. A tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, majd a tejjel csomómentesre keverjük, és óvatosan beleforgatjuk a felvert habot.
Palacsintasütőben kisütjük, de csak a közepére öntjük, és a merőkanál aljával kb. 15 cm-es köröket formázunk.
Ízlés szerint megtöltjük. Ajánlanám rögtön dupla adaggal készíteni, mert biztos hogy perceken belül el fog tűnni :-)
Nem hiszem hogy sok ember van aki nem szereti a palacsintát :-) Legyen az lekváros, túrós, diós, nutellás, kakaós….. “nem lehet megunni” kategória :-)
Ezt a változatot régóta készítem, és bizony kiszorította itthon a “normális” palacsintát :-) A tésztája majdnem olyan mint a piskóta.
6 lapban sütjük meg. (kistepsi) (Ez pont fele mennyiség, mint ami az eredeti receptben szerepel, de azért jobb így, mert vékonyabbra ki tudtam nyújtani a lapokat, ezáltal finomabb...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűA lisztet a szódabikarbónával, a porcukorral és a fűszerkeverékkel összevegyítjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd hozzákanalazzuk a mézes, és beleütjük a tojásokat is. Addig gy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két lapba kisütjük. A piskótát elkészitjük és kihútjük. A krémhez a hideg tejben elkeverjük a lisztet,felfőzzük és kihűtjük.Miközben hül,habo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű