- 1 tojás
- 20 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 30 dkg alma
- 1 cs. sütőpor
- 15 dkg liszt
- 1 kanál kávé
- 10 dkg darált dió
Csokimázhoz
- 5 dkg vaj
- 10 dkg csokoládé
A tojást kikeverjük a cukrokkal és a lereszelt almával. A sütőport összekeverjük a liszttel, a kávéval és dióval, majd az almás masszához adjuk, és fakanállal összeforgatjuk.
Sütőpapírral kibélelünk egy 20×30 cm-es tepsit, és belesimítjuk a tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A sütés vége felé letakarjuk alufóliával, a végén tűpróbával ellenőrizzük.
A vajat a csokoládéval felolvasztjuk a mikróban, simára keverjük, és bevonjuk vele a kihűlt süteményt.
Dermedés után kockákra vágva kínáljuk.
Tészta: Keverjük össze az átszitált lisztet a szódabikarbónával, a sóval, a cukorral és a fahéjjal. Verjük fel lazára a tojásfehérjét, adjuk hozzá az olajat, a vaníliát és pépesí...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször az alaprecept hozzávalóit dolgozzuk össze, azután mehet bele az ízesítés. A bal oldaliban van 4 ek kókuszreszelék, 3 ek csokiforgács. A középsőben 1 púpos evőkanál kak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat a porcukorral habosra keverjük. Az alap hozzávalóit összegyúrjuk és a masszát kétfelé vesszük. Kókuszreszelékkel megszórt folpackon egyenként 20x40cm-es téglalap alakú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű