Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

A tökéletes kakaós piskóta receptje


Írta:

Elk. idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
késhegynyi sütőpor
csipet só

Elkészítés:


A tojásokat vedd ki a sütés megkezdése előtt legalább fél órával a hűtőből. Fontos, hogy ne hidegen kerüljenek a tésztába. Ha szobahőmérsékletűek, válaszd őket ketté, és tedd külön edénybe. A fehérjét egy csipet sóval verd nagyon kemény habbá. Akkor az igazi, ha meg sem mozdul a tálban. A sárgákat a cukorral keverd fehéredésig, majd kanalanként adagold hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Puhább lesz a tészta, ha a lisztet felhasználás előtt átszitálod. Ha biztosra akarsz menni, tégy az egyik kanál liszt helyett étkezési keményítőt a masszába. Úgy magasabbra feljön a piskóta. Több részletben, óvatosan forgasd hozzá a habot. Ekkor már ne használj gépi habverőt, csak fakanalat. Nagyon vigyázz, hogy ne törd össze a tésztát.

Simítsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és rakd 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd meg a piskótát körülbelül 20 perc alatt. Aranyszabály, hogy a sütő ajtaját legalább 10 percig nem szabad kinyitni, mert akkor összeeshet a tészta. Mielőtt kiveszed a sütőből, ellenőrizd, hogy jól átsült-e. Szúrj bele egy hegyes kést. Ha nem ragad hozzá a massza, a piskóta elkészült. Hagyd kihűlni, csak utána vágd fel.

A tökéletes kakaós piskóta receptje

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anna Gazsi
szaloncukor
szaloncukor

Minden hozzávalót keverj össze és egy hőálló tálban tedd a mikróba 6 percre. Minden második percben állítsd meg, vedd ki a keveréket és alaposan kavard össze. Ha kész vagy, öntsd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Meggyes pite
Meggyes pite

A meggyet becukrozzuk és állni hagyjuk, amíg a többi elkészül. A vajat habosra keverjük a 15 dkg cukor felével + vaníliás cukorral és egyenként hozzákeverjük a tojás sárgákat és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Créme brülée
Créme brülée

A tejszínt a félbevágott vaníliarúddal és a cukor felével tűhelyen felforraljuk (a magokat külön belekaparjuk a tejszínbe). A cukor többi részével a tojás habosra keverjük. A meleg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Palacsinta - Csúsztatott diós palacsinta - OK
Palacsinta - Csúsztatott diós palacsinta - OK

1. Habosra keverünk négy tojássárgát öt deka porcukorral meg öt deka puha vajjal. 2. Felengedjük három és fél deci tej-jel, végül közékeverünk nyolc deka lisztet meg a tojások...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk