6 db tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
késhegynyi sütőpor
csipet só
A tojásokat vedd ki a sütés megkezdése előtt legalább fél órával a hűtőből. Fontos, hogy ne hidegen kerüljenek a tésztába. Ha szobahőmérsékletűek, válaszd őket ketté, és tedd külön edénybe. A fehérjét egy csipet sóval verd nagyon kemény habbá. Akkor az igazi, ha meg sem mozdul a tálban. A sárgákat a cukorral keverd fehéredésig, majd kanalanként adagold hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Puhább lesz a tészta, ha a lisztet felhasználás előtt átszitálod. Ha biztosra akarsz menni, tégy az egyik kanál liszt helyett étkezési keményítőt a masszába. Úgy magasabbra feljön a piskóta. Több részletben, óvatosan forgasd hozzá a habot. Ekkor már ne használj gépi habverőt, csak fakanalat. Nagyon vigyázz, hogy ne törd össze a tésztát.
Simítsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és rakd 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd meg a piskótát körülbelül 20 perc alatt. Aranyszabály, hogy a sütő ajtaját legalább 10 percig nem szabad kinyitni, mert akkor összeeshet a tészta. Mielőtt kiveszed a sütőből, ellenőrizd, hogy jól átsült-e. Szúrj bele egy hegyes kést. Ha nem ragad hozzá a massza, a piskóta elkészült. Hagyd kihűlni, csak utána vágd fel.
Először is keverjük össze a száraz hozzávalókat, azaz a búzadarát, a lisztet, a cukrot és a sütőport. Adhatunk hozzá egy csipetnyi sót is, de ez nem szükséges. Az almát reszeljük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit jól dolgozzuk össze, a meggyszemek kivételével. A jól összedolgozott tésztából diónyi golyókat formálunk, úgy hogy minden golyóba beledugunk egy fél meggyet....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTészta: A 40 dkg lisztet a sütőporral alaposan elkeverjük, majd a szobahőmérsékletű Ramával elmorzsoljuk, utána hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, és alaposan összegyúrjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLegelőször a meggybefőttet lecsepegtetjük. A tojások fehérjét 4 evőkanál vízzel és 12 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 4 evőkanál vízzel és 16 dkg cukorral fehé...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes