6 db tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
késhegynyi sütőpor
csipet só
A tojásokat vedd ki a sütés megkezdése előtt legalább fél órával a hűtőből. Fontos, hogy ne hidegen kerüljenek a tésztába. Ha szobahőmérsékletűek, válaszd őket ketté, és tedd külön edénybe. A fehérjét egy csipet sóval verd nagyon kemény habbá. Akkor az igazi, ha meg sem mozdul a tálban. A sárgákat a cukorral keverd fehéredésig, majd kanalanként adagold hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Puhább lesz a tészta, ha a lisztet felhasználás előtt átszitálod. Ha biztosra akarsz menni, tégy az egyik kanál liszt helyett étkezési keményítőt a masszába. Úgy magasabbra feljön a piskóta. Több részletben, óvatosan forgasd hozzá a habot. Ekkor már ne használj gépi habverőt, csak fakanalat. Nagyon vigyázz, hogy ne törd össze a tésztát.
Simítsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és rakd 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd meg a piskótát körülbelül 20 perc alatt. Aranyszabály, hogy a sütő ajtaját legalább 10 percig nem szabad kinyitni, mert akkor összeeshet a tészta. Mielőtt kiveszed a sütőből, ellenőrizd, hogy jól átsült-e. Szúrj bele egy hegyes kést. Ha nem ragad hozzá a massza, a piskóta elkészült. Hagyd kihűlni, csak utána vágd fel.
A tésztához kimérjük a hozzávalókat. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, cukrot, majd belemorzsoljuk a vajat. Morzsaszerű állagot kell kapnunk- Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a...
Elkészítési idő: 1 óraA hozzávalókat könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk és kibéleljük vele a formákat A krémet a kibélelt formákba töltjük és megsütjük.
Elkészítési idő:25 dkg lisztből, 5 dkg margarinból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 evőkanál kakaóporból, a szalalkáliból (melyet előzőleg langyos tejben megfuttattunk) könnyen nyújtható tész...
Elkészítési idő:Puha vajat a cukorral és tojásokkal kikeverjük. Száraz hozzávalókat másik tálban összekeverjük, majd összekeverjük a két tálat. Sima csöves nyomózsákból kis félgömböket nyomunk, sü...
Elkészítési idő: