Hozzávalók egy 34x30-as tepsihez:
Tészta:
25 dkg liszt, 7 dkg porcukor, 12,5 dkg vaj, 2 tojás, 8 dkg darált mandula, csipet őrölt fahéj
Töltelék:
12,5 dkg durvára vágott mandula (ha lehet, héja nélkül), 15 dkg porcukor, 5 dkg kandírozott, apróra vágott, narancshéj, 1 1/2 bio narancs lereszelt héja, 1 narancs kinyomott leve, 5 dkg sárgabarack lekvár
Máz:
10 dkg porcukor, 2-3 ek narancslé, durvára vágott mandula
A tésztához valókat alaposan összegyúrom, két cipót formálok belőle, majd fóliába csomagolva pár órán át hűvös (minimum 2 óra) helyen pihentetem. Közben a töltelékhez a mandulát összekeverem a cukorral, az apróra vágott, valamint lereszelt narancshéjjal és -lével.
A tésztacipókat vékonyra kinyújtom (kb. 4 mm) és az egyiket ráfektetem egy sütőpapírral kibélelt tepsire. A tölteléket rásimítom, majd a sodrófa segítségével betakarom a másik kinyújtott tésztával. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
Miután kiveszem a sütőből, megkenem a felmelegített lekvárral, aztán a narancsos mázzal is bevonom. Megszórom a durvára vágott mandulával és négyzetekre vágom. Akkor jó, mikor a máz már teljesen megdermedt rajta.
-a lisztbe keverjük a sütőport + só + citrom reszelt héja -bele morzsoljuk a margarint jól összekevesrjük+ a tojások sárgáját + annyi kanál tejfölt ,hogy kemény tésztát kapjunk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a tejet és az olajat. Egy tálba egy kis lisztet teszünk, és megforgatjuk benne a meggyet. barackot Kiolaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat felütjük, és elválasztjuk a sárgájukat a fehérjétől. A tojássárgáját elkeverjük a cukorral és a sóval valamint a citrom reszelt héjával...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA piskótát hagyományos módon elkészítjük és 170 fokon kisütjük,, majd kihűtjük. A cukrot egy lábasban karamellizáljuk és a vízzel felöntjük és addig forraljuk, amíg az összes ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz