Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Somlói galuska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához :

-8db bio vagy házi tojás

-6 evőkanál eritrit vagy más édesítő ( ezt használtam )

-8 ek kókuszliszt ( ezt használtam )

-2 ek tápióka keményítő ( ezt használtam ezt használtam )
Vanília krém :

-4 db bio vagy házi tojás

-ízlés szerint édesítő , nálam ez 6 ek eritrit

-8dl -1 liter növényi tej , nálam cocomas hígítva ( ezt használtam )
-5ek tápióka keményítő
-vanília bőségesen ( ezt használtam )


Csokoládé krém :

ezt soha nem mérem ,csak ránézésre készítem :

Kókuszzsír kb 2-3 ek szilárdan ( ezt használtam )

-kakaópor (ezt használtam )

-édesítő ( eritrit)

-Tisztított víz

-napraforgó lecitin a sűrűsítés miatt , ez elhagyható ( ezt használtam )

Tejszínhab :

-1 doboz cocomas

-édesítő

-egy evőkanál tápióka keményítő

Tetejére, darált dió

Elkészítés:


Elsőnek a tésztát szoktam elkészíteni : A tojásokat egyben habbá verem az édesítővel .Majd ha elég kemény már , fakanállal szépen óvatosan beleforgatom a liszteket ,hogy a hab ne törjön, essen össze .Zsírozott , lisztezett torta sütőbe öntöm, és tűpróbáig sütöm .

Közben míg a tészta sül , készítem a vaníliás krémet : A tojásokat ,a vaníliát az édesítőt , egy kevés tejet és a tápióka keményítőt tűz felett csomómentesre keverem ,majd szépen adagolom hozzá a többi tejet és folyamatosan kavargatom .Ahogy el kezd forrni , főni úgy fog sűrűsödni . Ahogy besűrüsödött le is veszem a tűzről , megkóstolom ha elég édes és vaníliás már készen is van .

Ezután egyből készítem a csokoládé krémet is : A 2-3 ek kókuszolajat felolvasztom a tűz felett , borítom hozzá az édesítőt , kakaót és a vizet , közben folyton kevergetem ,ezek csak szemmértékre készülnek .Kóstolgatom ha elég édes már kész is .Van mikor több vizet öntök bele ,mert elnézem , akkor napraforgó lecitint teszek hozzá , vagy még kakaóport. De a kókuszzsír ahogy hül úgy dermed is szóval nincs para

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha párom viszi munkába vagy akárhová , akkor már eleve egy zárható fedelű tálba teszem …..

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Édes szalámi
Édes szalámi

Törjük apróra a háztartási kekszet, ne daráljuk! A 25 dkg Ramat teflontálba melegítsük fel. A forrás kezdetekor keverjük hozzá a cukrot és a kakóport. A keveréket hagyjuk egy perci...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túró Rudi torta
Túró Rudi torta

Először készítsük el a Túró Rudi torta piskótáját. Ehhez az egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is. 2. A lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Linzer virágok
Linzer virágok

mindent összekeverünk ....a tésztát 1 órára a hűtőben pihentetjük -kinyújtjuk külömböző formákra kiszurjuk -a korongok közepét is ki lehet szúrni -előmelegitett sütőben 10-12-pe...

Elkészítési idő: 2 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti tojás linzer (Gábor pék)
Húsvéti tojás linzer (Gábor pék)

1. A vaj habosítása a porcukorral és a vaníliás cukorral 2. A tojás hozzáadása, elkeverése 3. A liszt hozzáadása, a tészta kidolgozása 4. A tészta pihentetése hűőben való pihent...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk