Tésztához :
-8db bio vagy házi tojás
-6 evőkanál eritrit vagy más édesítő ( ezt használtam )
-8 ek kókuszliszt ( ezt használtam )
-2 ek tápióka keményítő ( ezt használtam ezt használtam )
Vanília krém :
-4 db bio vagy házi tojás
-ízlés szerint édesítő , nálam ez 6 ek eritrit
-8dl -1 liter növényi tej , nálam cocomas hígítva ( ezt használtam )
-5ek tápióka keményítő
-vanília bőségesen ( ezt használtam )
Csokoládé krém :
ezt soha nem mérem ,csak ránézésre készítem :
Kókuszzsír kb 2-3 ek szilárdan ( ezt használtam )
-kakaópor (ezt használtam )
-édesítő ( eritrit)
-Tisztított víz
-napraforgó lecitin a sűrűsítés miatt , ez elhagyható ( ezt használtam )
Tejszínhab :
-1 doboz cocomas
-édesítő
-egy evőkanál tápióka keményítő
Tetejére, darált dió
Elsőnek a tésztát szoktam elkészíteni : A tojásokat egyben habbá verem az édesítővel .Majd ha elég kemény már , fakanállal szépen óvatosan beleforgatom a liszteket ,hogy a hab ne törjön, essen össze .Zsírozott , lisztezett torta sütőbe öntöm, és tűpróbáig sütöm .
Közben míg a tészta sül , készítem a vaníliás krémet : A tojásokat ,a vaníliát az édesítőt , egy kevés tejet és a tápióka keményítőt tűz felett csomómentesre keverem ,majd szépen adagolom hozzá a többi tejet és folyamatosan kavargatom .Ahogy el kezd forrni , főni úgy fog sűrűsödni . Ahogy besűrüsödött le is veszem a tűzről , megkóstolom ha elég édes és vaníliás már készen is van .
Ezután egyből készítem a csokoládé krémet is : A 2-3 ek kókuszolajat felolvasztom a tűz felett , borítom hozzá az édesítőt , kakaót és a vizet , közben folyton kevergetem ,ezek csak szemmértékre készülnek .Kóstolgatom ha elég édes már kész is .Van mikor több vizet öntök bele ,mert elnézem , akkor napraforgó lecitint teszek hozzá , vagy még kakaóport. De a kókuszzsír ahogy hül úgy dermed is szóval nincs para
Ha párom viszi munkába vagy akárhová , akkor már eleve egy zárható fedelű tálba teszem …..
Törjük apróra a háztartási kekszet, ne daráljuk! A 25 dkg Ramat teflontálba melegítsük fel. A forrás kezdetekor keverjük hozzá a cukrot és a kakóport. A keveréket hagyjuk egy perci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször készítsük el a Túró Rudi torta piskótáját. Ehhez az egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is. 2. A lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézmindent összekeverünk ....a tésztát 1 órára a hűtőben pihentetjük -kinyújtjuk külömböző formákra kiszurjuk -a korongok közepét is ki lehet szúrni -előmelegitett sütőben 10-12-pe...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: Közepes1. A vaj habosítása a porcukorral és a vaníliás cukorral 2. A tojás hozzáadása, elkeverése 3. A liszt hozzáadása, a tészta kidolgozása 4. A tészta pihentetése hűőben való pihent...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű