Hozzávalók 6 főre
» 26 dkg Ráma sütőmargarin
» 6 tojás
» 25 dkg cukor
» 30 dkg liszt
» 1 sütőpor
» 1 kg meggy
A meggyet kimagoljuk,levét lecsepegtessük.
A margarinnal 25 dkg cukrot habosra keverünk,majd egyenként a 6 tojássárgáját hozzákeverjük,majd 30 dkg lisztet,és a sütőport hozzáadjuk,majd legvégén a tojások felvert habját hozzávegyítjük .Kivajazott,lisztezett sütőbe öntjük, a tetejét megrakjuk a kimagolt meggyszemekkel.Ha kihűlt kockákra vágjuk.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk. 30 percre hűtőbe téve pihentetjük. Lisztezett munkalapon fél cm-re nyújtjuk a tésztát, majd linzerszaggató formával kiszaggatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. 2. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Ha a tészta esetleg nem állna össze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Alaposan összegyúrjuk, majd szép vékonyra kisodorjuk egy nagy asztal mentén. Megkenjük a langyos zsírral és félbehajtjuk, majd le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sütőport, a sót, a tojások sárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet....
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes