menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes piskóta


Írta:

Elk. idő: 60
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók 6 főre
» 26 dkg Ráma sütőmargarin
» 6 tojás
» 25 dkg cukor
» 30 dkg liszt
» 1 sütőpor
» 1 kg meggy

Elkészítés:


A meggyet kimagoljuk,levét lecsepegtessük.
A margarinnal 25 dkg cukrot habosra keverünk,majd egyenként a 6 tojássárgáját hozzákeverjük,majd 30 dkg lisztet,és a sütőport hozzáadjuk,majd legvégén a tojások felvert habját hozzávegyítjük .Kivajazott,lisztezett sütőbe öntjük, a tetejét megrakjuk a kimagolt meggyszemekkel.Ha kihűlt kockákra vágjuk.

Meggyes piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Maria
Diós-rumos szaloncukor
Diós-rumos szaloncukor

Összekeverjük a száraz hozzávalókat /keksz -dió-mazsola-és lekvár. A narancs és citrom levét felforraljuk /kb 1,5 - 2 dl / öntünk hozzá még 1,5 dl vizet. Mikor összeforrt akkor ki...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Tiramisu
Tiramisu

A tojások sárgáját alacsony fokozaton kikeverjük a vanílíáscukorral, majd a mascarponéval. Ezután kemény habbá verjük a tojásfehéérjét a cukorral, majd óvatosan a mascarponés krémh...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fánk sütőben sütve
Fánk sütőben sütve

A tejben cukorral az élesztőt felfuttatom.Majd az összes hozzávalót. Jól kigyúrni , a kéztől elváljon elsőként csak 50 dkg liszttel gyúrjuk.csak óvatosan tegyünk még hozzá lisztet...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szilvalekváros bukta ( kelesztés nélkül )
Szilvalekváros bukta ( kelesztés nélkül )

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. -A lisztet, a sütőport, a sót, a tojások sárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős teje...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk