20 dkg háztartási keksz
10 dkg vaj
2 tasak vaníliás cukor
4 evőkanál tejszínhab
A krémhez:
30 dkg mascarpone
20 dkg tehéntúró
1 dl habtejszín
4 evőkanál porcukor
1 evőkanál cappucinó por
1 kis tasak instant kávépor
A tetejére:
1 dl karamellöntet
A kekszet összetörjük és a többi hozzávalóval együtt egy tálba tesszük, majd robotgéppel összedolgozzuk és egy sütőformába simítjuk. Vékony lap lesz, de ez nem baj, mert ez egy nagyon krémes süti. A túrót és a mascarponét a cukorral együtt egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Belekeverjük a cappucinót és az instant kávéport is, illetve a felvert tejszínhabot és az egészet ráhalmozzuk a lapra, majd hűtőbe tesszük. Ha a krém már szilárddá vált, rácsorgatjuk a karamellöntetet és fogyaszthatjuk is.
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, négy részre osztjuk. 2. Sütőpapírral bélelt tepsibe kinyújtjuk az egyik lapot, megkenjük lekvárral és ráhelyezzük a következő lapot. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDiós töltelék: A mazsolát meleg rumba (vagy rumaromás tejbe) beáztatjuk egy órára. A diót, mazsolát, a cukrot, a lekvárt összekeverjük. Annyi forró tejet adunk hozzá, hogy összeál...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot habosra keverjük vajjal, majd egyenként hozzátesszük a tojásokat. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, a sütőporral, a fahéjjal és a tojásos masszához keverjük. Amikor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekevertem a száraz hozzávalókkal, majd összemorzsoltam a margarinnal. Végül a tojássárgáját is hozzádolgoztam. Kinyújtottam lisztezett deszkán, majd pogácsaszaggatóv...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz