50 dkg liszt
6 dkg vaj
3 tojás sárgája
rum aroma
fél élesztő
11/2dl tej
tejfel
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a megkelt élesztőt, az aromát , és annyi tejfelt, hogy könnyű tésztát kapjunk.
Összegyúrjuk, cipóba formáljuk és fél óráig pihentetjük.
2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és derelyeszaggatóval, vagy késsel 2-3 cm széles csíkokra vágjuk
.A csíkokat 8-9 cm hosszú darabokra vágjuk, és mindegyik közepét 3
cm hosszan bemetsszük.. Ezen a bemetszésen a tészta egyik végét át lehet 1-2-szer fordítani.
Forró olajban sütjük.
A kész forgácsfán baracklekvárba mártogatva a legfinomabb!
Egy tálban összekeverjük a tejport a kókuszreszelékkel. A vizet, és a cukrot feltesszük főni. Mikor forr a víz, levesszük a tűzhelyről, és folyamatos keverés mellett hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukorral 1/2 órát keverjük, azután hozzákeverjük a lisztet, amivel pár percig még keverjük és végül az összevágott kevés liszttel elkevert gyümölcsöket. Gyors...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tölteléket összekeverni, fél óráig pihentetni, és utána bolti réteslapba betölteni, majd megsütni.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet keverd össze a sütőporral, majd morzsold össze a margarinnal. Ezután keverd hozzá a porcukrot, a kakaót, majd add hozzá a tojást és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal gyúrd ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű