50 dkg liszt
6 dkg vaj
3 tojás sárgája
rum aroma
fél élesztő
11/2dl tej
tejfel
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a megkelt élesztőt, az aromát , és annyi tejfelt, hogy könnyű tésztát kapjunk.
Összegyúrjuk, cipóba formáljuk és fél óráig pihentetjük.
2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és derelyeszaggatóval, vagy késsel 2-3 cm széles csíkokra vágjuk
.A csíkokat 8-9 cm hosszú darabokra vágjuk, és mindegyik közepét 3
cm hosszan bemetsszük.. Ezen a bemetszésen a tészta egyik végét át lehet 1-2-szer fordítani.
Forró olajban sütjük.
A kész forgácsfán baracklekvárba mártogatva a legfinomabb!
tej, cukor melegít, vanília. Hozzá tejes vanília ,sűrűre főz, fopack Tojásfehérje felver,cukor, tojássárga ver , szódapor, liszt, mák tepsi 29x33, 180 fok 15 perc.alsó-felső Krém...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sűrített tejet egy jól záródó befőttes üvegbe öntjük, majd vízfürdőben 3 órán keresztül főzzük. Edénybe tesszük a mézet, a cukrot, 10 dkg vajat,a tojásokat, és gőz fölött állandó...
Elkészítési idő: hosszú Nehézség: NehézA hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű