80 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, ½ kávéskanál cukor, 1 teáskanál só, 1 db egész tojás, 1 db tojás fehérje, 380 ml víz,
100 ml langyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Tálba tesszük a lisztet, közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalót a maradék vizet és jól összegyúrjuk, dagasszuk.
Kiolajozott tálba tesszük.
Tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen 2 óra alatt a háromszorosára kelesztjük.
Ha megkelt 12 egyenlő részre osztjuk.
Egyesével a két szélét aláhajtjuk
ezt megcsináljuk 3-4-szer
majd a két kezünk közt gömböt formálunk.
Ha kész konyharuhával letakarjuk és 40 percig kelni hagyjuk.
40 perc elteltével belenyomjuk a mintát,
nyugodtan nyomjuk le rendesen, mert sülés közben még emelkedni fog a zsömle, de ne vágjuk el a tésztát azért.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
220 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. Fokozatosan hozzáadjuk a vizet, majd a citromhéjat és a vaníliás cukrot is. A tojásf...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA cukrot, a margarint és a vizet egy lábosban összeolvasztjuk, majd felforraljuk. Beletesszük a zselatint és folyamatosan kevergetve eloszlatjuk a legkisebb csomót is. Belesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, mindegyikkel jól kikeverve. A végén beletesszük a citromhéjat is. A tojásfehérjéket kemén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDie Form mit Butter oder Margarine fetten und den Backofen auf 210°C Ober-/Unterhitze vorheizen. Die Schokolade fein hacken. Butter oder Margarine weich rühren und mit dem gesie...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű