fahéjas graham keksz (ha csak sima kekeszed van, az sem baj, tegyél hozzá egy kiskanál fahéjat),
fél csésze olvasztott vaj,
450 gramm krémtúró,
400 ml sűrített tej,
fél teáskanál vanília kivonat,
2 teáskanál citromlé, vagy egy egész citrom leve,
2 citrom reszelt héja.
12 szelet fahéjas graham kekszet jól törj össze. Ha nincsen fahéjas otthon, az sem baj, használj simát, csak tegyél hozzá egy kevés fahéjat is pluszba. A tortád alapja így egy picit világosabb színű lesz majd. Add hozzá a felolvasztott vajat, majd ezt a masszát jó alaposan simítsd el a tortaformádban.
A tejet a túróval, a vaníliával, a citrom levével és héjával alaposan keverd el, majd ezt a sűrű szószt egyengesd szépen el a tortaformába tett kekszed tetejére. Ha ezzel készen vagy, akkor tedd hűtőbe a tortát, a legjobb állag eléréséhez akár egy napig is bent hagyhatod. Tálalhatod citrommal vagy erdei, bogyós gyümölcsökkel, ez mindenképpen egy egészséges és nagyon ízletes túrótorta lesz. :)
Ez a túrótorta rendkívül finom, könnyű, krémes és lehetetlen elrontani, annyira egyszerű elkészíteni! Sütni egyáltalán nem kell, így 5 perc alatt elkészíthető. Cukorbetegeknek és lisztérzékenyeknek is nyugodt szívvel ajánlom, hiszen egyiket sem kell beletenni :)
Alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat (hideg margarint használjunk). A tésztát egy órára hűtőbe tesszük. Körülbelül 3 mm vastagságúra nyújtjuk, szaggatjuk, majd 160 fokon sütőpapí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba beletenni a túrót, és villával kicsit összenyomkodni. Ezután hozzáadni az ízlés szerinti mennyiségű porcukrot, a vaníliás cukrot, a vaníliás pudingport, a reszelt citromh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megadott anyagokból linzeralapot készítünk, amit két részre osztva, két lapban kisütünk. 2. A tojásokat habüstben felverjük, hozzáadjuk a cukrot, és azzal gőz felett sűrű h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban áttörjük a túrót, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. A kókuszreszelékből félreteszünk egy keveset, a többit a keverékhez adjuk. Ezután megmossuk és szárazra tö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű