35 dkg kukorica liszt,
1/2 liter kefír/joghurt vagy aludttej,
15 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 tojás,
1cs sütőpor,
olaj a kenéshez.
Tetejére:
lekvár / tejföl / gyümölcs
A szárazakat tálba öntjük, majd átkeverjük. Ezután jöhetnek bele a folyékony hozzávalók is. Alaposan átkeverjük, sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie. Kiolajozott tepsibe öntjük, és mehet a sütőbe 180 fokon 20-25 percre. Tetejére egyéni ízlés szerint bármilyen lekvár, vagy cukrozott tejföl is kerülhet, de dobhatunk bele gyümölcsöket is.
A nagy gáztepsivel sütöttem, ezért dupláztam az adagot!
Vegyük a fél deci mézet először, ehhez keverjük a datolyát, a diót és a citromhéjat. Keverjük össze a morzsát és a fahéjat is. Fúrjuk ki a magházat az almákból, majd mindegyik alma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a pudingot keverjük össze a cukorral, a tojássárgákkal és 1 dl tejjel dolgozzuk csomómentesre. A többi tejet öntsük hozzá, majd főzzük sűrűre. Tetejét fóliázzuk le, hogy ne...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű