Családireceptkönyv.hu

Csokoládés Vanilia Kocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:

4 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál hideg víz
1 teáskanálnyi sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

1 tasak vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 evőkanál cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 dl habtejszín
2 tasak habfix

A tetejére:

2 dl habtejszín
5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:


A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk. Ezt követően óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és 35 perc alatt 180 fokon készre sütjük. A pudingot a megszokott módon elkészítjük, csak kevesebb tejet használunk. Közben felverjük a habot és belekeverjük a habfixet, majd a vaníliás cukrot. A kihűtött pudinggal jól összedolgozzuk. Mikor a piskóta megsült hagyjuk kihűlni és megkenjük a krémmel. Közben felverjük a habot és elsimítjuk a tetején, majd rászórjuk a csokoládéreszeléket. Két órára hűtőbe rakjuk és szeletelhetjük.

forrás:ketkes.com

Csokoládés Vanilia Kocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mákos-almás szelet
Mákos-almás szelet

A tészta hozzávalóit összegyúrom és félreteszem pihenni amíg a tölteléket elkészítem. A tejet a cukorral összemelegítem ,majd beleöntöm a mákot és a búzadarát és kevergetve 2-3 pe...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sacher golyó (Nassolda)
Sacher golyó (Nassolda)

A vajat kicsit megolvasztjuk, hogy könnyebben ki tudjuk keverni. Hozzáöntjük a porcukrot és a tojások sárgáit. A liszthez keverjük a sütőport és a kakaót. A tojások fehérjét a k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kókuszos-foltos kocka
Kókuszos-foltos kocka

A tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot elfelezzük, az egyik felét a fehérjéhez, a másik felét a sárgájához adjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Kelt almák karakellás alma töltelékkel
Kelt almák karakellás alma töltelékkel

Először a tangzhongot készítettem el, amit el lehet előző nap is készíteni és hűtőben tárolni. A lisztet a vízzel simára kevertem és egy kisebb edényben feltettem a tűzhelyre, fol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk